Στο πλευρό των συνταξιούχων σιδηροδρομικών η Στ. Μπίζιου

ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ 10% ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2023 15:10

Αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Λαρισαίων Σιδηροδρομικών «Ο Άγιος Φίλιππος» δέχθηκε στο πολιτικό της γραφείο η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.


Η κα Μπίζιου ενημερώθηκε αναλυτικά από μέλη της αντιπροσωπείας των συνταξιούχων και συγκεκριμένα από τον αναπληρωτή πρόεδρο, κ. Δημήτριο Κιό, τον γραμματέα, κ. Γεώργιο Μέρτζο και τα μέλη του Δ.Σ., κ. Ηλία Χόντζια και Απόστολο Βασιλό, για τα θέματα που τους αφορούν και ειδικότερα για το ζήτημα που έχει προκύψει με την παρακράτηση του 10% του εφάπαξ, για το οποίο έχει εκδοθεί αντιφατική νομολογία και ενώ μέχρι το 2014 οι αποφάσεις ήταν θετικές για τους συνταξιούχους, η υπ’ αριθ. 3051/14 απόφαση του ΣτΕ αποφάνθηκε αρνητικά, με αποτέλεσμα μερίδα εξ αυτών να «χάσει» το 10% του εφάπαξ. Αμέσως μετά τη συνάντηση η Λαρισαία βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με χαρά συνάντησα την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων του ΟΣΕ, με τους οποίους έκανα μια ειλικρινή συζήτηση για όσα τους απασχολούν.
Έχω στα χέρια μου το υπόμνημα του Συλλόγου, το οποίο και δεσμεύτηκα να μελετήσω, αλλά και να προωθήσω στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ώστε από κοινού να διερευνήσουμε τις πιθανότητες να επιλυθεί ικανοποιητικά το ζήτημα της διεκδίκησης του 10% από το εφάπαξ. Παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις, η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που το έχουν ανάγκη, χωρίς όμως να υποθηκεύει το μέλλον της οικονομίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, πως μόλις πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας αναδείχθηκε ο πλέον επιτυχημένος υπουργός Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης. Με σχέδιο και στρατηγική οικοδομούμε το μέλλον της πατρίδας μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass