Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Να διακρίνουμε την ουσία της πολιτικής από τον διχαστικό λόγο»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2023 15:20

Επίσκεψη στην Αγιά, επ’ ευκαιρίας του εορτασμού για τους πολιούχους της Αγίους, Αντωνίου του Μεγάλου και Αντωνίου του Νέου, πραγματοποίησε προχθές ο πρώην πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος.


Ο Λαρισαίος πολιτικός παρευρέθηκε στην Ιερή Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε για την υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Ξενιάς και παρέστη στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, επί τη μνήμη των προστατών Αγίων. Με το πέρας του Μέγα Εσπερινού, ο κ. Καπετάνος πραγματοποίησε επαφές και συναντήσεις με κατοίκους της Αγιάς, με επαγγελματίες της περιοχής και με εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων. Μαζί τους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα όσο και για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, ανταλλάσσοντας, παράλληλα, εγκάρδιες ευχές για την εορτή των πολιούχων Αγίων, των Αγίων Αντωνίων.
Όπως τόνισε ο κ. Καπετάνος, «ο Αντώνιος ο Μέγας τιμάται από την Εκκλησία μας για τον ασκητικό του βίο, αλλά και για τις αρετές που χαρακτήριζαν την προσωπικότητά του, αυτές της διάκρισης και της πραότητας. Με ορθή σκέψη, σύνεση, ικανότητα να διακρίνουμε το ψέμα από την αλήθεια, αλλά και την ουσία της πολιτικής από την τοξικότητα και τον διχαστικό λόγο και συνάμα, με πραότητα στις ενέργειες και τους λόγους μας μπορούμε να βοηθήσουμε την κοινωνία μας, τον νομό μας και κατ’ επέκταση τη χώρα μας να προχωρήσει μπροστά, σε μία νέα εποχή. Ας παραδειγματιστούμε, λοιπόν, από τον βίο και τη σύνεση του χαρακτήρα του Μέγα Αντωνίου».

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα