Τέσσερα αιτήματα από τους αγρότες της Ελασσόνας

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2023 15:06

Την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων από μεθαύριο Κυριακή

και κυρίως το πλαίσιο των αιτημάτων τους αποφάσισαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας.
Σύμφωνα με σχετική τους ανακοίνωση «μετά την προχθεσινή σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία των αγροκτηνοτροφικών συλλόγων του Δήμου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ελασσόνας, οι αγρότες της περιοχής που συμμετείχαν, αφού παρουσίασαν τα οξυμένα προβλήματα και συζήτησαν τα αιτήματα που άμεσα πρέπει να τεθούν, κατέληξαν:
* Να προτείνουν στους συναδέλφους της περιοχής για την Κυριακή 22 Ιανουαρίου από τις 12 μ. να παρατάξουν τρακτέρ στην Καλλιθέα, στο χάνι Χατζηγώγου, στον κόμβο Δολίχης (παλιόχανο), στην Πλατεία Τσαριτσάνης, στα Αραδοσίβια. Η δράση αποτελεί την αφετηρία των κινητοποιήσεων συντασσόμενοι με την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για παρουσία των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών σε όλη την Ελλάδα.
* Υιοθετούμε το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που στην ουσία είναι για όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους κοινά, σε ό,τι αφορά τις κατώτερες εγγυημένες τιμές, την αναπλήρωση εισοδήματος, το κόστος παραγωγής, την Ενέργεια, τη φορολογία, τον ΕΛΓΑ κ.ά.
* Εξειδικεύοντας για την περιοχή μας απαιτούμε την ένταξη όλων των μηλοπαραγωγών στην αποζημίωση των 300 ευρώ/στρ., όπως στους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς χωρίς αστερίσκους και αποκλεισμούς.
* Στη διεκδίκηση για την αναπλήρωση εισοδήματος στους παραγωγούς κελυφωτών στα 400 ευρώ/στρ. για αμύγδαλα και 600 ευρώ/στρ. για τα καρύδια, καθώς οι απώλειες από την περσινή τιμή πλησιάζουν τα 1-2 € το κιλό. Υπογραμμίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο να υπάρξουν αδιάθετα προϊόντα.
* Στη διεκδίκηση άμεσα των πορισμάτων και των αποζημιώσεων για τις χαλαζόπληκτες περιοχές του περσινού καλοκαιριού, στις Δ.Ε. Σαρανταπόρου και Ολύμπου πριν την ολοκλήρωση του μήνα Γενάρη, προϋπόθεση για τη συνέχιση από πλευράς των παραγωγών της καλλιέργειας, αφού οι ανάγκες για εφόδια και ενέργεια απαιτούν χρηματοδότηση.
* Στην παραπέρα επεξεργασία με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων του αιτήματος για την ισοσκέληση του ΦΠΑ προς τα κάτω στους κτηνοτρόφους και γενικότερα την προοπτική κατάργησης προκειμένου να γίνουν τα προϊόντα μας προσβάσιμα στη λαϊκή οικογένεια.
Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους της περιοχής γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις πιέσεις από τον πολύτιμο χρόνο στις καλλιεργητικές φροντίδες και τις ανάγκες της παραγωγής, θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι όσα κι αν κερδήθηκαν ήταν αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα και καμιάς φιλανθρωπίας από τις κυβερνήσεις - το πρόσφατο παράδειγμα της Αγιάς δείχνει τον δρόμο. Τη δική μας ενότητα έβαλαν στο μάτι φέτος αφού άρχισαν να σιγοψιθυρίζουν για υποκινούμενες κινητοποιήσεις, ότι «μη μιλάτε και θα τα πάρουμε όλοι τα λεφτά» κ.ά. Ούτε φθηνότερα είναι τα εφόδια και τα καύσιμα, απεναντίας πιο ακριβά από πέρυσι, ούτε καλύτερα γενικά πουλάμε τα προϊόντα μας, ούτε οι ανάγκες των οικογενειών μας μειώθηκαν. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε ο μόνος δρόμος είναι τα τρακτέρ, στο χωράφι, αλλά και στον δρόμο, αυτόν τον ήχο μάθαμε να ακούμε καλλιεργώντας, αυτόν τον «θόρυβο» φοβούνται οι κυβερνήσεις. Όλοι την Κυριακή στα σημεία συγκεντρώσεων των τρακτέρ, με ό,τι μέσο διαθέτουμε, να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα η φωνή της αγανάκτησης, η φωνή του οργανωμένου αγώνα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass