Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρόμβωση και αντιθρομβωτική αγωγή

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2023 13:50

Ολοκληρώθηκε χθες, παρουσία επαγγελματιών υγείας, το διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την «ανάπτυξη κλινικών περιπτώσεων θρόμβωσης και λήψη θεραπευτικών αποφάσεων» στη Λάρισα.

Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική Αγωγή» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διεξήχθη στο ξενοδοχείο «Divani».
Κατά τη διάρκεια του διήμερου Σεμιναρίου έγινε αναφορά από διακεκριμένους επιστήμονες σε ποικίλες καταστάσεις που προκαλούν θρόμβωση, καθώς και του βέλτιστου τρόπου αντιμετώπισής τους. Όπως ανέφερε ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιλτιάδης Ματσάγκας «αποστολή του ΠΜΣ είναι να καλλιεργεί και να προάγει με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα, την υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης ερευνητών και επαγγελματιών υγείας στον προληπτικό έλεγχο, τη διάγνωση και θεραπεία της θρόμβωσης, αλλά και στην ενδελεχή γνώση των διάφορων αντιθρομβωτικών φαρμάκων, στη χρήση τους και στην αντιμετώπιση των επιπλοκών τους».

Gallery άρθρου