Ικανοποίηση αιτημάτων αλλιώς δεν βγαίνει η χρονιά

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2023 13:02

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΕΜ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που ανταποκρίθηκαν στην απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης και έβγαλαν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου τα τρακτέρ.


Για «μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Κυριακής, όταν τρακτέρ βούλιαξαν τις πλατείες των χωριών, βγήκαν σε κόμβους στα μαζικά συλλαλητήρια σε κωμοπόλεις, αλλά και σε μπλόκα που ήδη στήθηκαν, που είναι το πρώτο δείγμα της ενότητας και της αποφασιστικότητάς μας να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε θέσει επανειλημμένα προς την Κυβέρνηση» κάνει λόγο η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΕΜ.
Στο κάλεσμά της για μαζικότερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, η ΠΕΜ αναφέρει πως «χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πως μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μας και τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Να πιστέψουν όχι μόνο στο δίκαιο των αιτημάτων μας, αλλά και στη δύναμη του αγώνα μας που ενισχύεται από τον αριθμό των αγροτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Στα ερωτήματα που τεχνηέντως κάποιοι προβάλλουν, όπως «πού θα βρει τα χρήματα η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας», απαντάμε από τα ίδια ταμεία που βρήκε 370 εκατ. να δώσει επιστροφή πετρελαίου σε εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους, που βρήκε 120 εκατ. για την Aegean, που βρήκε 32 δισ. ευρώ να δώσει για κορονοενίσχυση στις επιχειρήσεις και τώρα στους παρόχους ενέργειας, από το Ταμείο Ανάκαμψης με δισ ευρώ και το αποθεματικό κρίσης που ψηφίστηκε στον προϋπολογισμό. Σε όσους καθησυχάζουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους με το επιχείρημα «εκλογές έρχονται, όλο και κάτι θα μας δώσουν» τους απαντάμε ότι δεν θέλουμε να ζούμε με ψίχουλα, με επιδόματα, με voucher και με τα διάφορα pass. Έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων για το σήμερα αλλά και για το αύριο, μοχθούμε, παράγουμε και θέλουμε να πληρωνόμαστε τον ιδρώτα μας. Σε όσους εδώ και χρόνια πιπιλάνε την καραμέλα «της αναποτελεσματικότητας των αγώνων» να τους θυμίσουμε το αφορολόγητο, το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς και ακόμη πιο πρόσφατα την κάλυψη χαμένου εισοδήματος στα μήλα υπό την ασφυκτική πίεση των αγώνων μας και της ενότητάς μας. Σήμερα αποστείλαμε ξανά τα αιτήματα που διεκδικούμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι βεβαίως γνωστά, τα έχουμε συζητήσει ξανά με τον Υπουργό. Θα περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις της Κυβέρνησης, την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, αλλιώς η χρονιά δεν βγαίνει για πολλούς συναδέλφους μας. Είναι ευθύνη του καθένα να παλέψει για τη ζωή του, την επιβίωση της οικογένειάς του, τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλά διαθέσιμα χρήματα που περιμένουν να τα διεκδικήσουμε και να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να μην τα δώσει πάλι στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά στους αγρότες και κτηνοτρόφους»!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass