Τον Ιούνιο η ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΣΕΡΕΤΗ- ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΓΝΛ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2023 13:01

Συνάντηση εργασίας με θέμα την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ) με έμψυχο δυναμικό και τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ), είχε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον

διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη.
Ο Λαρισαίος πολιτικός και ο κ. Σερέτης εστίασαν στη δημιουργία της ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ, στην κάλυψη των κενών, που προέκυψαν στην Ογκολογική και την Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΛ, καθώς και στη διαθεσιμότητα κλινών για την αντιμετώπιση περιστατικών covid και λοιμώξεων. Όσον αφορά στη ΜΕΘ Παίδων, ο κ. Σερέτης ενημέρωσε τον βουλευτή πως ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,2 εκ. €, από δωρεά της οικογένειας Φώνη Καντώνια, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στη διαμόρφωση, τον εξοπλισμό και τη στελέχωσή της, ώστε να είναι έτοιμη τον Ιούνιο. Ειδικότερα, σημείωσε πως διαμορφώθηκε ο χώρος δίπλα στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΛ, που θα διαθέτει 6 κλίνες, έχει εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται για εκπαίδευση σε αντίστοιχες νοσοκομειακές μονάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Πέραν των εκπαιδευόμενων, αναφέρθηκε πως θα προκηρυχθούν νέες θέσεις το επόμενο διάστημα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ
Σε σχέση με την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ΓΝΛ, επικεντρώθηκαν πρώτιστα στην υποστελέχωση της Ογκολογικής Κλινικής. Ο Λαρισαίος βουλευτής ζήτησε τη στήριξη και στελέχωση της Κλινικής με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο. Αναφορικά δε με την κάλυψη των υπόλοιπων κενών, σημειώθηκε ότι θα ζητηθούν από το Υπουργείο Υγείας 2 θέσεις επιμελητή Β’ για την Παιδιατρική Κλινική, 1 για τη Γυναικολογική, 1 για τη Γαστρεντερολογική, 2 θέσεις επιμελητών Α’ και 2 επιμελητών Β’ για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε ό,τι αφορά στην επάρκεια κλινών ο κ. Σερέτης ενημέρωσε τον κ. Κέλλα πως δεν έχουν σημειωθεί ελλείψεις και δεν υφίστανται ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass