«Με αισιοδοξία η αντικαπιταλιστική Αριστερά στις πολιτικές και εκλογικές μάχες»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΛΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2023 16:40

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της 5ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την ψήφιση των Θέσεων και της Πολιτικής Απόφασης, καθώς και με την εκλογή της νέας Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής και του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου.

Στη Συνδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 21-22 Ιανουαρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, συμμετείχαν εκατοντάδες αντιπρόσωποι, εκλεγμένοι από τις συνελεύσεις 72 Τοπικών και Κλαδικών Επιτροπών σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες πήραν μέρος χιλιάδες μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφάσισε τη συμμετοχή της στις επερχόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες, με στόχο τη δημιουργία των όρων για ήττα και ανατροπή της αντιλαϊκής αντεργατικής επιδρομής κεφαλαίου-ΕΕ-ΝΑΤΟ που προωθεί η υπεραντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ με την ουσιαστική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Για μια ανατροπή που θα φέρει τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα μπροστά, κόντρα στο ψευτοδίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας;».
Η 5η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να μη σιγήσουν μέσα στην άτυπη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διανύουμε, αλλά αντίθετα να δυναμώσουν τους αγώνες για την υπεράσπιση των αναγκών και δικαιωμάτων τους, ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αστική πολιτική.
Καλεί τους αγωνιστές του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, όσους πήραν μέρος στις μάχες της προηγούμενης περιόδου, να κάνουν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα βήμα για την ανασυγκρότηση, αντεπίθεση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.
Απευθύνει πρόταση για μια πλατιά αντικαπιταλιστική ενότητα, προς τις πολιτικές οργανώσεις και δυνάμεις που παλέψαμε μαζί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που συμφωνούν στις βασικές θέσεις του αντικαπιταλιστικού προγράμματος και υπερασπίζονται την αυτοτέλεια της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς απορρίπτοντας λογικές πολιτικής και εκλογικής συμπόρευσης με διαχειριστικές-ρεφορμιστικές δυνάμεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass