Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπάνα» σε πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 16 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ - ΤΟΝ ΜΗΝΥΣΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ - ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΞΥΒΡΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ...

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2023 15:20
φωτ. αρχείου φωτ. αρχείου

Ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος έπειτα από μήνυση της πρώην, πλέον, συζύγου του.


Ο πρώην αξιωματικός και συνταξιούχος σήμερα κρίθηκε ένοχος για την ενδοοικογενειακή βία και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, κρίθηκε αθώος για απόπειρα σωματικής βλάβης, ενώ τέθηκε στο αρχείο η κατηγορία της εξύβρισης, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών (με τριετή αναστολή).
Τα περιστατικά έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο του 2015, τον Φεβρουάριο του 2017, τον Σεπτέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018, όποτε η πρώην σύζυγος έφυγε τελικά από το σπίτι τους στα Τρίκαλα και -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- φιλοξενήθηκε για 25 ημέρες στον ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην αξιωματικός κατηγορείται πως «παραμονές Χριστουγέννων του 2015, στα Τρίκαλα εντός της οικίας του, επιτέθηκε στην εγκαλούσα εν διαστάσει σύζυγό του, την έπιασε με τα χέρια του από τον λαιμό απωθώντας τη βιαίως προς τον καναπέ και στη συνέχεια ανέβηκε επάνω της και με τη γροθιά του τη χτύπησε στο αριστερό της μάτι».
Τον Φεβρουάριο του 2017, επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του «την έπιασε με τα χέρια του από τον λαιμό απωθώντας τη βιαίως πάνω στο κρεβάτι και στη συνέχεια ανέβηκε επάνω της και τις έριξε σφαλιάρες στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει σωματικές κακώσεις».
Την 1η-9-2017 «επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του», «την έπιασε από τον λαιμό και την έσυρε περίπου δύο μέτρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στη μέση της από το πόμολο της πόρτας του μπαλκονιού», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε μέρη του σώματός της που περιγράφονται στο κατηγορητήριο, στο οποίο γίνεται τέλος αναφορά σε ένα ακόμα περιστατικό, που έγινε στις 7-1-2018 όταν ο πρώην αξιωματικός επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του, «την έπιασε με τα χέρια του από τον λαιμό, την πέταξε στον καναπέ και τη χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο».
Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, η πρώην σύζυγος περιέγραψε τα περιστατικά βίας σε βάρος της, όπως επίσης κατέθεσε και γνωστή του πρώην ζευγαριού, περιγράφοντας επίσης περιστατικά, αλλά και τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου.
Ο πρώην αξιωματικός στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, για να σημειώσει με έμφαση πως «δηλώνω ότι είμαι αθώος», ενώ παραδέχτηκε ότι μόνο «την εξύβρισα». Ο κατηγορούμενος απέδωσε τη στάση της πρώην συζύγου του σε «παρότρυνση» συγγενικού της προσώπου και αναφερόμενος σε ένα από τα πρώτα περιστατικά υπογράμμισε ότι «δεν άπλωσα χέρι πάνω της, υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός για τα οικονομικά μας», ενώ άλλο συμβάν με τραυματισμό στην πόρτα, το απέδωσε σε «σκηνοθεσία».
«Για ποιον λόγο να σας συκοφαντήσει;», ρώτησε η πρόεδρος, με τον κατηγορούμενο να σημειώνει ότι η πρώην σύζυγος «μου το έλεγε ευθέως ότι θα με συκοφαντήσει». Ολοκλήρωσε την απολογία του σημειώνοντας την απορία του ότι «από τις 7/1/2018 που έφυγε από το σπίτι πέρασαν πέντε χρόνια, ποιος ο λόγος να πληρώνει ακόμη δικηγόρους, να μου κάνει αγωγές και να μου ζητάει 60.000 ευρώ;». Διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος θα επιθυμούσε χρήματα που δαπανώνται για δικαστικά έξοδα να αξιοποιούνται για ανάγκες μελών της οικογένειάς τους, αναφέροντας τις σπουδές.
«Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε η τέλεση των πράξεων, το αδίκημα έχει τελεστεί» τόνισε ο Εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας τις καταθέσεις της παθούσας και της φίλης της για να προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και την αθώωσή του για την απόπειρα.
Ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δεν έπεισε κατά πώς φαίνεται το δικαστήριο, με το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας να τον κρίνει ένοχο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 16 μηνών (με τριετή αναστολή), έναντι της ποινής φυλάκισης 2 ετών που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ