ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

«Να μην ξεχάσουμε να μην εφησυχάσουμε»

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2023 15:40

«Το Ολοκαύτωμα ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της Ευρώπης, στην ιστορία της ανθρωπότητας» τόνισε στο μήνυμά της η γ.γ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρένα καραλαριώτου.

«Η Ημέρα Μνήμης δεν είναι μια τυπική απόδοση τιμής στα θύματα. Είναι μια διαρκής υπενθύμιση για τα δεινά που μπορεί να φέρει η κυριαρχία του μίσους, του φανατισμού, της προκατάληψης και της μισαλλοδοξίας, αλλά και η αδράνεια και η απάθεια της κοινωνίας μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Για τη Λάρισα και για την ευρύτερη περιοχή, η ημέρα αυτή έχει ξεχωριστή αξία. Στον τόπο μας, Έλληνες Χριστιανοί και Έλληνες Εβραίοι συνυπήρξαν για αιώνες. Μοιράστηκαν τον μόχθο, τα προβλήματα, τις αγωνίες, αλλά και τα όνειρα για προκοπή και πρόοδο. Στα δύσκολα χρόνια του πολέμου και της κατοχής, οι γονείς και οι παππούδες μας στάθηκαν ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό, πένθησαν μαζί για τους αγαπημένους που χάθηκαν. Για όλες και όλους εμάς, είναι διπλό το χρέος απέναντι στα θύματα της θηριωδίας. Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε τη μνήμη τους άσβεστη.
Για να καθοδηγεί τις αποφάσεις και τη στάση μας απέναντι στους αδύναμους, στους ανθρώπους που στοχοποιούνται, που υφίστανται αποκλεισμούς, ακόμη και βία, εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους, εξαιτίας του φύλου, της πίστης τους ή της καταγωγής τους. Έχουμε χρέος να μην εφησυχάσουμε, να μη σιωπήσουμε ποτέ. Να μη γίνουμε παθητικοί συνεργοί στον παραλογισμό και στο μίσος. Η μνήμη και η εγρήγορση είναι το λιγότερο που οφείλουμε στις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα, αλλά και στις γενιές που ακολουθούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass