Ενισχύσεις σε σταφύλια και αχλάδια, αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

Προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2023 14:15

Ενισχύσεις αγροτών εντός του Φεβρουαρίου για τις καλλιέργειες των αχλαδιών και των σταφυλιών, αλλά και την καταβολή αποζημιώσεων το επόμενο δεκαήμερο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, για ζημιές σε καλλιέργειες από παγετό και χαλάζι που έπληξαν και την επαρχία Τυρνάβου προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ.


Ο κ. Γεωργαντάς υπήρξε ο κεντρικός ομιλητής στην κομματική εκδήλωση που έγινε χθες στο κατάμεστο από μέλη της ΝΔ, κέντρο «Ανδρομέδα». Η εκδήλωση άνοιξε με τον π. Γεώργιο να ευλογεί την πίτα και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου, Βασ. Μάικο, να κάνει αναφορά στο κυβερνητικό έργο, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλ. Σουφλιάς, οι βουλευτές Μάξ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου και ο δήμαρχος Τυρνάβου, Ιωάνν. Κόκουρας.
Στην ομιλία του, ο κ. Γεωργαντάς αρχικά αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ και, υπενθυμίζοντας ότι το 2015 «τελείως ανεύθυνα η χώρα κινδύνεψε να βρεθεί εκτός ΕΕ», σημείωσε ότι «η κυβέρνηση αντιμετώπισε πρωτόγνωρες κρίσεις με επιτυχία», ενώ επέκρινε την αντιπολίτευση η οποία όπως είπε «στον βωμό της αντιπολιτευτικής σκοπιμότητας δεν στηρίζει καίριες συνθήκες».
«Αυτή η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα να στηρίξει πραγματικά τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα» πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς, παρουσιάζοντας στη συνέχεια αναλυτικά το κυβερνητικό έργο.
Για να αναφερθεί σε ενισχύσεις του ΕΛΓΑ, στη φοροαπαλλαγή μελών συνεταιρισμών, στη διαχείριση βοσκοτόπων κ.λπ. Τονίζοντας ότι στην «ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να ισχύσει ελάχιστη εγγυημένη τιμή» ο κ. Γεωργαντάς, με αφορμή τη νέα ΚΑΠ, τόνισε ότι «κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί, τα χρήματα για τη χώρα μας δεν μειώθηκαν καθόλου», διευκρινίζοντας ότι «για όποιον προσαρμόσει τις καλλιέργειες, δεν κινδυνεύει να μειωθεί το εισόδημά του».
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι «πρέπει να επικαιροποιήσουμε τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, αυτή είναι η μόνη εκκρεμότητα της ΝΔ, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο», για να προαναγγείλει ανακοινώσεις εντός του Φεβρουαρίου για τις καλλιέργειες του αχλαδιού και του σταφυλιού όπως και, το επόμενο δεκαήμερο, αποζημιώσεις για παγετό και χαλάζι.
«ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΝΔ»
«Η κυβέρνησή μας αντιμετώπισε μια σειρά εξωγενών παραγόντων, που αύξησαν το κόστος παραγωγής, συρρίκνωσαν τις διαθέσιμες αγορές και δοκίμασαν τις αντοχές των παραγωγών, αποδεικνύοντας ότι στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα» τόνισε ο βουλευτής Χρ. Κέλλας.
Πρόσθεσε επίσης ότι «με στοχευμένες αποφάσεις, ενισχύσαμε το εισόδημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας και προχωρήσαμε σε στήριξη των προϊόντων, που επλήγησαν από την ενεργειακή και την κλιματική κρίση. Ευελπιστώ ότι με την ίδια φιλοσοφία θα ενισχύσουμε και τους παραγωγούς αχλαδιού, σταφυλιού και αμυγδάλου, καλύπτοντας την απώλεια εισοδήματος, που υπέστησαν». Τονίζοντας την «αναγκαιότητα διορθώσεων, προκειμένου να αμβλυνθούν οι “αδικίες” για προϊόντα του νομού» υπενθύμισε τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα, με τον κ. Κέλλα, να καλεί τους πολίτες «να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξη της ΝΔ, ώστε να συνεχιστεί με σταθερότητα, η αναπτυξιακή πορεία της χώρας».
«ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ 2015»
«Καλούμαστε όλοι να δώσουμε μαζί μια ακόμα σημαντική μάχη για την παράταξη και για τη χώρα. Οι εκλογές που έρχονται θα είναι ακριβώς αυτό: μια μάχη για την ίδια τη χώρα. Εδώ από τον Τύρναβο στέλνουμε σήμερα ηχηρό μήνυμα νίκης. Νίκης της ΝΔ στις επόμενες εκλογές που θα σημάνει τη σταθερή πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Τη σταθερή πορεία προς το μέλλον» τόνισε η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου, απευθύνοντας χαιρετισμό. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «κανείς δεν μπορεί πλέον να έχει αυταπάτες. Επιστροφή στο παρελθόν των μαύρων ημερών του 2015 σημαίνει απλά καταστροφή. Το είδαμε, το ζήσαμε, το μάθαμε».
«Σας καλώ όλους και όλες να βρεθείτε και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να κάνετε αυτό που ξέρετε καλύτερα από τον καθένα! Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν τόσο εμάς. Αφορούν το μέλλον των επόμενων γενεών.
Και είμαι σίγουρη πως αυτό ακριβώς το μέλλον θα το γράψουμε με τα δικά μας χέρια και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πάλι πρωθυπουργό», κατέληξε η κ. Μπίζιου.
«ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙ»
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος, σε δήλωσή του σημειώνει πως «ο Γιώργος Γεωργαντάς μού επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι μέλημα της κυβέρνησης και του Υπουργείου, και άμεση προτεραιότητα είναι η αποζημίωση των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, και συγκεκριμένα των σταφυλιών και αχλαδιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, με το δεύτερο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων μέσω αποζημιώσεων, που έπονται.
Έθεσα επίσης στον υπουργό το θέμα της ενίσχυσης σε αμύγδαλα -χωρίς να αποκλείεται-, αλλά και στο βαμβάκι που λόγω της ουκρανικής κρίσης η τιμή κατρακύλησε στα 0,65 λεπτά.
Τέλος, έθεσα το θέμα με τη συμβολαιακή γεωργία, όπου πρέπει να εφαρμόζεται μόλις το προϊόν παραδοθεί στους εμπόρους, γιατί κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει εφτά μήνες νωρίτερα την ποσότητα της παραγωγής και σε ποιον έμπορο θα παραδοθεί».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη ΔΗΜΤΟ να βραβεύει τέσσερις δημάρχους, μεταξύ των οποίων οι εκλιπόντες δήμαρχοι Τυρνάβου, Ιάσονας Χατζηκρανιώτης και Αθανάσιος Νασίκας και οι δήμαρχοι Αμπελώνα, Αναστασία Ψύρρα και Αθανάσιος Χρυσοβέργης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass