Διαγωνισμός για το κυλικείο του Διαχρονικού

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ -28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ -ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΑΛΛΩΝ 6 ΧΡΟΝΩΝ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2023 15:16

Της Λένας Κισσάβου

Ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) του Υπουργείου

Πολιτισμού διενεργεί ανοιχτό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και κριτήριο ανάθεσης ορίζεται αποκλειστικά η τιμή και, συγκεκριμένα, η υψηλότερη ετήσια τιμή του προσφερόμενου μισθώματος.
Βάσει εκτίμησης πιστοποιημένης εκτιμήτριας ακινήτων (με ανάθεση από τον ΟΔΑΠ), η μισθωτική αξία του αναψυκτηρίου ανέρχεται στα 188 ευρώ μηνιαίως. Η εκμίσθωση θα ισχύει για έξι χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για χρονικό διάστημα κατά ανώτατο όριο έξι επιπλέον ετών.
Συγκεκριμένα, ο ΟΔΑΠ προχώρησε στη διενέργεια ανοιχτού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση αναψυκτηρίων και εστιατορίων μουσείων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων ανά την Ελλάδα, τα οποία διαχωρίζει σε τρεις ομάδες-κατηγορίες, με το αναψυκτήριο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας να ανήκει στην πρώτη (Α’).
Στην ομάδα Α’ περιλαμβάνονται συνολικά 19 αναψυκτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στη χώρα, για τα οποία συνολικά η τιμή εκκίνησης αποδεκτών προσφορών ανέρχεται στα 529.995 ευρώ ετησίως.
Πιο αναλυτικά, για την ομάδα Α’ «το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα για τη χειμερινή περίοδο ορίζεται σε 40.192 €, ενώ για τη θερινή περίοδο ορίζεται σε 47.005 €, ήτοι το ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα για την ομάδα Α ορίζεται σε 529.995 €».
Θερινή ορίζεται η περίοδος από 01.04. έως 31.10, ενώ χειμερινή ορίζεται η περίοδος από 01.01 έως 31.03 και από 01.11 έως 31-12 κάθε έτους.
Η διακήρυξη υποδιαιρείται σε τρεις ομάδες, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ενιαίο και υψηλό ποιοτικό επίπεδο λειτουργίας των σχετικών εγκαταστάσεων, ανεξαρτήτως της επισκεψιμότητας και του μεγέθους εκάστου εξ αυτών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Προσφορές μπορούν να υποβάλλονται για μία ή περισσότερες ή/και όλες τις ομάδες. Ωστόσο, οι υποβαλλόμενες προσφορές για κάθε ομάδα θα πρέπει επί ποινή αποκλεισμού να καλύπτουν το σύνολο των αναψυκτηρίων/εστιατορίων και των αυτόματων πωλητών νερού ή και αναψυκτικού της σχετικής ομάδας.
Ο ανάδοχος της σύμβασης (μισθωτής) θα αναλάβει με δικές του αποκλειστικά δαπάνες την ανάπτυξη των μισθίων, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και τη λειτουργία των αναψυκτηρίων/εστιατορίων, καθώς και των αυτόματων πωλητών νερού ή και αναψυκτικού, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας διακήρυξης και την προσφορά του. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η 28/02/2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00. Τόπος Υποβολής των Προσφορών ΟΔΑΠ, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) αριθμ. 57, 3ος όροφος, Τ.Κ. 10564.

ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Λόγω της υποδιαίρεσης της διακήρυξης σε ομάδες, οι οικονομικοί φορείς υποχρεούνται να υποβάλλουν αυτοτελή προσφορά για κάθε επιμέρους ομάδα, για την οποία ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς εντύπως στο γραφείο πρωτοκόλλου του Ο.Δ.Α.Π. ή αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου με συστημένη επιστολή, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) αριθμ. 57, Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 3ος όροφος, υπόψη του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ, με την επισημείωση περί του επείγοντος χαρακτήρα κατάθεσης. Στην περίπτωση αποστολής με συστημένη επιστολή, ο συμμετέχων βαρύνεται με την ευθύνη όπως ο συστημένος φάκελος της προσφοράς του παραληφθεί από το πρωτόκολλο του Ο.Δ.Α.Π. έως την ημέρα και ώρα αποσφράγισης των προσφορών.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ
Σύμφωνα με τα στοιχεία ειδικής έκθεσης που παραθέτει ο ΟΔΑΠ, για την επισκεψιμότητα στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, προκειμένου να δώσει την εικόνα της κίνησης που θα παρουσιαστεί στο αναψυκτήριο: Το 2018 επισκέφθηκαν το Μουσείο 26.217 άτομα, το 2019: 27.887 άτομα, το 2020: 7.223 άτομα, το 2021: 4.260 άτομα και το 2022: 7.185 άτομα. Σημειώνεται δε, πως τα έτη 2020-2021 δεν λαμβάνονται υπόψη ως αντιπροσωπευτικά, διότι υπήρξε διακοπή λειτουργίας των πολιτιστικών χώρων και μεγάλη πτώση στην επισκεψιμότητα λόγω πανδημίας. Από τα στοιχεία απορρέει δε, πως ο μήνας με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι ο Ιούλιος και ο μήνας με τη μικρότερη επισκεψιμότητα ο Ιανουάριος.

ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ
Σε αναλυτική περιγραφή του αναψυκτηρίου, παρουσιάζονται τα εξής: «Το αναψυκτήριο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας βρίσκεται μέσα στο κτίριο του Μουσείου σε ισόγειο χώρο με εμβαδό εσωτερικού χώρου συνολικά 169,10 τ.μ. και εμβαδό εξωτερικού χώρου 179,64 τ.μ.
Ο εσωτερικός χώρος αποτελείται από α) έναν καθιστικό χώρο 138,80 τ.μ., β) μία κουζίνα εμβαδού 8,7 τ.μ., γ) ένα παρασκευαστήριο εμβαδού 18,8 τ.μ., δ) μία τουαλέτα εμβαδού 2,8 τ.μ. και ο εξωτερικός χώρος αποτελείται από δύο επιφάνειες τραπεζοκαθισμάτων εξωτερικά εμβαδού 80 τ.μ. και 99,64 τ.μ. αντίστοιχα. Ο χώρος στο εσωτερικό διαθέτει ορισμένα τραπεζοκαθίσματα, ενώ ο εξωτερικός χώρος διαθέτει ομπρέλες σκίασης. Το αναψυκτήριο έχει πρόσβαση εξωτερικά και εσωτερικά από την κύρια είσοδο του Μουσείου με εξωτερική σκάλα, ενώ υπάρχει και ασανσέρ για την πρόσβαση ΑμεΑ. Η πρόσβαση στο Μουσείο γίνεται από κόμβο που έχει διαμορφωθεί από τον Περιφερειακό Τρικάλων-Λαρίσης. Το αναψυκτήριο διαθέτει κλιματισμό-θέρμανση, ηλεκτρολογική εγκατάσταση και εγκατάσταση ύδρευσης, που μπορούν όμως να λειτουργήσουν αυτόνομα σε σχέση με τις λοιπές εγκαταστάσεις του Μουσείου. Το αναψυκτήριο μπορεί να λειτουργεί με διαφορετικό ωράριο από αυτό του Μουσείου και η πρόσβαση τις λοιπές ώρες μη λειτουργίας του Μουσείου να γίνεται εξωτερικά. Επισημαίνουμε ότι το αναψυκτήριο, όπως και το Μουσείο, βρίσκονται στη θέση Μεζούρλο της Λάρισας, σε πευκόφυτο δάσος έκτασης 55.000 στρεμμάτων που αποτελεί χώρο επίσκεψης τόσο α) για τις εκθέσεις του Μουσείου και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και β) για αθλητικές δραστηριότητες ή περίπατους στο πευκοδάσος. Αυτό έχει ως συνέπεια το αναψυκτήριο να λειτουργεί όχι μόνο για τους επισκέπτες του Μουσείου, αλλά και για το υπόλοιπο κοινό που έρχεται καθημερινά στο πευκοδάσος. Επίσης, στο πευκοδάσος έχει κατασκευαστεί μνημείο εκτελεσθέντων της αντίστασης που αποτελεί επίσης ένα ακόμα κίνητρο να επισκεφτεί κανείς τον χώρο».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass