Εκκλησία στον τόπο του δυστυχήματος

ΘΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2023 13:49

Ένα εκκλησάκι στον τόπο όπου γράφτηκε η χειρότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού σιδηρόδρομου, εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι θα ανεγερθεί με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για να μπορούν όλοι οι πιστοί να προσεύχονται στη μνήμη των θυμάτων.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και Ελασσόνας κ. Χαρίτωνος τέλεσαν το τρισάγιο, για την ανάπαυση των ψυχών όσων έφυγαν τόσο πρόωρα και βίαια από τη ζωή από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Μετά την ολοκλήρωση του τρισαγίου, το οποίο έγινε με την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τους παρόντες διασώστες (και εθελοντές), πυροσβέστες, αστυνομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κληρικούς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή θυσιαστικά αντιμετώπισαν το τραγικό δυστύχημα και τις συνέπειές του, διασώζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στηρίζοντας όλους αυτούς που είχαν τον πόνο τους.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους τραυματίες που νοσηλεύονται τόσο στο Γενικό όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, κάποιοι από αυτούς διασωληνωμένοι και ολόψυχη ήταν η ευχή να επιστρέψουν γρήγορα στα σπίτια τους.
Τέλος, ο κ. Ιερώνυμος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ανεγερθεί ένα εκκλησάκι, ώστε το τραγικό δυστύχημα να μην ξεχαστεί ποτέ και να είναι διαρκής η προσευχή για τις ψυχές όσων από το σημείο του δυστυχήματος έφυγαν για τον ουρανό.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Λίτσα Λιακούλη, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, η γ.γ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, οι διοικητές των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας, του ΠΓΝΛ κ. Δημήτρης Κατσικονούρης και του ΓΝΛ κ. Γρηγόρης Βλαχάκης, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας κ. Θωμάς Καρανάσιος, ο γενικός συντονιστής επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας κ. Ευάγγελος Φαλάρας.
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν οι συγγενείς θυμάτων άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου έπεσαν νεκροί πριν λίγες ημέρες οι άνθρωποί τους, με τους παρευρισκόμενους να προσπαθούν με λίγα λόγια και μια αγκαλιά να τους παρηγορήσουν.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass