Βανδαλισμοί στο Κοιμητήριο Νίκαιας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ Α.Τ. ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2023 13:20

Βανδαλισμούς και κλοπές στο Κοιμητήριο Νίκαιας κατήγγειλε στον διοικητή του Α.Τ. Κιλελέρ Αθανάσιο Μπαντή, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

Στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά στο ίδιο κοιμητήριο. Ο δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Άγνωστοι, μπήκαν παρανόμως στον χώρο του Κοιμητηρίου Νίκαιας, επέφεραν ζημιές σε μνήματα και έκλεψαν αντικείμενα (κορνίζες, καντηλάκια κ.α.) που οι συγγενείς είχαν εναποθέσει σε αυτά. Στον διοικητή του ΑΤ Κιλελέρ, με τον οποίο επικοινώνησα άμεσα, εξέφρασα την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι ο ιερός χώρος του Κοιμητηρίου της Νίκαιας έπεσε για μια ακόμα φορά θύμα ανθρώπων που δρουν με θρασύτητα. Ο διοικητής με διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη σύλληψη των ιερόσυλων δραστών. Ο Δήμος Κιλελέρ καταδικάζει απερίφραστα το εν λόγω περιστατικό το οποίο μας προσβάλλει όλους κατάφωρα γιατί πρόκειται για μια πράξη που καταδεικνύει, αν μη τι άλλο, ασέβεια στους νεκρούς. Τα κοιμητήρια αποτελούν ιερή κοινωνική συνθήκη και σημείο αναφοράς για τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας. Η σημασία που έχει ένα κοιμητήριο για μια κοινωνία είναι πολυεπίπεδη κι αυτό γιατί φέρει τη μνήμη εκείνων που «έφυγαν». Ο βανδαλισμός ακριβώς εξαιτίας της πολυεπίπεδης σημασίας του, ξεπερνάει τα όρια της κλοπής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass