Ετοιμάζουν χώρους για την Tηλεδιοίκηση

ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 13:20

Εργασίες πραγματοποιούνται στον χώρο της Tηλεδιοίκησης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας τα τελευταία 24ωρα. Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται επί της οδού Παλαιoλόγου, όπισθεν του καφέ που εδρεύει στο πάρκο του Σταθμού.


Συνεργεία ετοιμάζουν τις δύο αίθουσες, με σκοπό προφανώς να λειτουργήσει το σύστημα που δεν λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια, τόσο εξαιτίας μιας φωτιάς, και δεν έχουν επιδιορθωθεί οι βλάβες, όσο και των ελλείψεων σε προσωπικό. Μέσω της Tηλεδιοίκησης καταγράφεται ψηφιακά σε οθόνες η κίνηση των αμαξοστοιχιών και η λειτουργία του, που υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα μπορούσε να αποτρέψει το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.
Εν τω μεταξύ, πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από το γεγονός πως προ ημερών ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, επέμεινε ότι το Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισας βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία. Μάλιστα, αναφέρθηκε στους λανθασμένους χειρισμούς του προφυλακισμένου σταθμάρχη, επαναλαμβάνοντας ότι ο ανθρώπινος παράγοντας οφείλεται για τον χαμό των 57 ανθρώπων.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος εργαζομένων ΟΣΕ Νίκος Τσικαλάκης αμφισβήτησε τις δηλώσεις του Υπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επειδή είναι καινούργιος στο Υπουργείο, ίσως δεν του έχει διευκρινιστεί σωστά από τους κυρίους που τον ενημερώνουν... Η Τηλεδιοίκηση, αν λειτουργούσε, θα ήταν από το Παλαιοφάρσαλο έως το Πλατύ».
 «Αυτό σημαίνει ότι θα είχαν και εικόνα του συμβάντος, πριν συμβεί, θα έβλεπαν ότι το τρένο είναι στην άλλη γραμμή... Τέτοια τεχνολογία δεν υπάρχει. Υπήρχε, αλλά καταστράφηκε», τόνισε.
Για το θέμα της λειτουργίας της Τηλεδιοίκησης αντέδρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τους σιδηροδρομικούς της Λάρισας, άγνωστο παραμένει πώς θα τεθεί σε λειτουργία με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, καθώς η Τηλεδιοίκηση παλιότερα λειτουργούσε με 2 άτομα σε κάθε βάρδια και άλλα δύο στο Σταθμαρχείο.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass