Παραλίγο αυτόχειρας μέσα στο Δικαστικό!

ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ - ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 14:10

Τέλος στη ζωή του ενώ βρισκόταν εντός του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας αποπειράθηκε να βάλει χθες το μεσημέρι ένας 26χρονος Λαρισαίος, που μόλις είχε αφεθεί ελεύθερος με απόφαση του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας. Απόπειρα που ευτυχώς ματαιώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση πολιτών.


Ο 26χρονος είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενος για κλοπές και με απόφαση του Δικαστηρίου χθες το μεσημέρι, λίγο πριν τις 2.30, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή υπό τον όρο, ωστόσο, να ενταχθεί και να παρακολουθήσει κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ. Η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη, ενώ ο όρος παρακολούθησης του προγράμματος θα έπρεπε να υλοποιηθεί το επόμενο τριήμερο, με τον 26χρονο να αφήνεται ελεύθερος. Ωστόσο, όταν βρέθηκε στις σκάλες μεταξύ και δευτέρου και τρίτου ορόφου στο Δικαστικό Μέγαρο, ο 26χρονος αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, περνώντας μια θηλιά στον λαιμό του.  
Πολίτες άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, ενώ επενέβησαν και αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών. Χάρη στην επέμβαση πολιτών και δικαστικών υπαλλήλων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, με τον 26χρονο να οδηγείται ενώπιον της Εισαγγελέως, ενώ φέρεται ειπών πως τελικά δεν είχε πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του. Με εισαγγελική εντολή, ωστόσο, παραπέμφθηκε για ειδικές ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο.
Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατηγορούμενος για κλοπές, καθώς, προχθές εισήλθε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στη Λάρισα, όπου, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία πελάτη, αφαίρεσε από το πορτοφόλι δύο πιστωτικές κάρτες.
Στη συνέχεια, πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου απευθυνόμενος στον υπάλληλο να πραγματοποιήσει μια εικονική συναλλαγή με την κλεμμένη κάρτα, βάζοντας δήθεν καύσιμα ύψους 50 ευρώ και ο υπάλληλος να του…. απέδιδε το χρηματικό ποσό. Ο υπάλληλος αρνήθηκε και την ώρα που έσπευσε να εξυπηρετήσει πελάτη, τότε ο 26χρονος έχοντας, για λίγα λεπτά μείνει μόνος στο γραφείο του πρατηρίου, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.
Ο δράστης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και εντοπίστηκε. Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μπουφάν που φορούσε κατά τη διάπραξη των ανωτέρω κλοπών και μία εκ των αφαιρεθέντων τραπεζικών καρτών».  
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass