Τον Μάιο έτοιμη η μελέτη για το φράγμα στα Βρυσιά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 15:20

Με κατοίκους από τα Βρυσιά Φαρσάλων συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, και τους ενημέρωσε για την πορεία του έργου «Κατασκευή φράγματος αναστόμωσης πηγών Βρυσιών».


Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε τη μελέτη του έργου, εξασφάλισε χρηματοδότηση εντάσσοντας το έργο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, το δημοπράτησε και υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής. Όταν εγκαταστάθηκε ο εργολάβος εμφανίστηκε ιδιοκτήτης για μέρος της έκτασης όπου θα κατασκευαζόταν το φράγμα.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε σε τροποποίηση της αρχικής μελέτης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο. Οι εργασίες κατασκευής του φράγματος, στη νέα έκταση, με τα νέα γεωμετρικά στοιχεία προβλέπεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, καθώς η περιοχή συγκρατεί νερά. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.083.200 ευρώ και αφορά στην κατασκευή φράγματος για τη συγκέντρωση και συγκράτηση νερού άνω των 350.000 κυβικών μέτρων, στον χώρο όπου αναβλύζουν οι πηγές. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Μπερσιάνης και Θωμάς Αναγνωστόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass