Δεν τους έπεισε για το νερό ο υπουργός

-ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΣΚΡΕΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 12:40

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα είχε στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), την περασμένη Τετάρτη, η οποία έγινε μετά από πρόσκληση του Υπουργού, με αφορμή το νομοσχέδιο για την υπαγωγή των υπηρεσιών ύδατος στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).


Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έφεραν αποτέλεσμα.
Ο Υπουργός πιεζόμενος από τους βουλευτές του ιδίου κόμματος, από την αντιπολίτευση, τα δεκάδες ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων και κυρίως από τη δυναμική των κινητοποιήσεων που υποστηρίχθηκαν από το σύνολο των πολιτών, υποχρεώθηκε σε συνάντηση με την ΠΟΕ ΔΕΥΑ, προκειμένου να συζητήσει το επίμαχο νομοσχέδιο.
Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕ ΔΕΥΑ, από τη συνάντηση διαπιστώθηκε πως «το νομοσχέδιο παραμένει το ίδιο χωρίς σημαντικές αλλαγές στη φιλοσοφία του» και ζήτησε την απόσυρσή του, για να κλείσει κάθε ανοιχτή πόρτα στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Από την πλευρά τους έθεσαν στον Υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ, όπως ελλείψεις σε προσωπικό, υψηλό κόστος του ρεύματος, υπερβολική γραφειοκρατία κ.ά., τα οποία δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στις επιχειρήσεις.
Κατέληξαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα συνεχίσουν τον αγώνα με κοινές δράσεις που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass