«Η θλίψη έγινε οργή και η οργή αγώνας»

Τόνισε ο γραμματέας της ΚΝΕ Θεόδ. Κωτσαντής μιλώντας στο 4ο δημοτικό στη Λάρισα

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2023 14:40

«Η θλίψη έγινε οργή και η οργή έγινε αγώνας, θέληση και απόφαση δεκάδων χιλιάδων νέων σε όλη την Ελλάδα που βγήκαν στους δρόμους και έδειξαν ένα μικρό μόνο μέρος τού τι μπορεί να κάνει ο λαός και η νεολαία, όταν οργανώνονται και βγαίνουν στο προσκήνιο.Όταν συμπορεύονται με τους κομμουνιστές, που, όπως πάντα, έτσι και τώρα είμαστε στην πρώτη γραμμή» τόνισε ο γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ Θεόδ. Κωτσαντής, μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση της ΚΝΕ.


Η εκδήλωση, που διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ, έγινε στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, με τον νέο γραμματέα της ΚΝΕ να υπογραμμίζει ότι «θέλουμε να χαιρετίσουμε όλους τους νέους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες που με τις κινητοποιήσεις, τα συνθήματα, τις φωνές τους βούλιαξαν τους δρόμους και τις πλατείες της Λάρισας και όλης της χώρας.
Αυτό που ζήσατε εδώ στη Λάρισα δεν έχει προηγούμενο. Οι συγκλονιστικές προσπάθειες των υγειονομικών στα νοσοκομεία χωρίς να υπολογίζουν κόπο, η συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στις αιμοδοσίες, ο απέραντος πόνος των συγγενών των επιβατών, που έγινε πόνος και οργή όλης της κοινωνίας. Έγινε κραυγή αγώνα και παλλαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα.
Με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σας φέρατε πίσω την ελπίδα, γίνατε η φωνή των νεκρών. Βροντοφωνάξατε πως η νέα γενιά δεν ξεχνά, δεν συγχωρεί, δεν θα επιτρέψει να κουκουλωθούν οι πραγματικές αιτίες». Ακόμη, πρόσθεσε ότι «το πραγματικό δίλημμα για τον λαό και τη νεολαία μπροστά στις εκλογές είναι εντελώς διαφορετικό από τα διλήμματα που θέτουν η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
Ο λαός έχει συμφέρον να είναι αδύναμα όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Όποια κόμματα από αυτά κι αν συμμετέχουν στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποιο χρώμα κι αν έχει αυτή, όλοι τους είναι δεσμευμένοι στη λεγόμενη απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων για την ανθρώπινη ζωή, όπως η Ενέργεια, οι μεταφορές, οι σιδηρόδρομοι, την αντιμετώπισή τους ως πεδίο κερδοφορίας, τη λειτουργία τους με όρους κόστους - οφέλους, ακόμη κι όταν ανήκουν στο κράτος».
«Ιδιαίτερα για τη νεολαία υπάρχει μόνο μια επιλογή, αν θέλει η ψήφος της να μην αλλοιωθεί, να μην παρερμηνευτεί, να εκφράσει γνήσια ό,τι νιώθει αυτήν τη στιγμή μέσα της. Και αυτή η επιλογή είναι το ΚΚΕ. Γιατί ειδικά τώρα είναι η μόνη ψήφος που αποτελεί τη φυσική συνέχεια των πολύ μαζικών νεανικών κινητοποιήσεων» κατέληξε ο ομιλητής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έκαναν παρεμβάσεις τα στελέχη της ΚΝΕ, Βασίλης Κολτσίδας και Έλλη Μάτιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass