Υποδειγματική η υλοποίηση του ΤΕΒΑ στη Λάρισα

ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΤΕΒΑ Γ. ΠΑΣΠΑΛΑΣ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2023 15:04

«Ο Δήμος Λαρισαίων και η Π.Ε. Λάρισας ανταποκρίθηκαν τα μέγιστα,

στο επιχειρησιακό πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους (ΤΕΒΑ)» δήλωσε ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ Γιάννης Πασπάλας, ο οποίος βρέθηκε στη Λάρισα. Ο κ. Πασπαλάς συμμετείχε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, με θέμα τον «Σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων κοινωνικής συμπερίληψης: Η συμβολή του ΤΕΒΑ», όπου συμμετείχαν στελέχη κοινωνικών φορέων που στηρίζουν το πρόγραμμα, μεταξύ αυτών και η Κοινωνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κατά την ημερίδα, παρουσιάστηκε αναλυτικά η δράση του προγράμματος στην Π.Ε. Λάρισας -με συντονιστή της κοινωνικής σύμπραξης τον Δήμο Λαρισαίων καθώς και οι στόχοι που επιτεύχθηκαν, τα στατιστικά στοιχεία της χρηματοδότησης και των ωφελούμενων, και οι ανάγκες που καλύφθηκαν.
Σε χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τις δράσεις του ΤΕΒΑ «οι οποίες έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του». Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, Σωτήρης Βούλγαρης, παρουσίασε έναν απολογισμό της δράσης επισιτιστικής βοήθειας που υλοποιήθηκε μέχρι και σήμερα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αποδίδοντας την επιτυχία του προγράμματος στα στελέχη και στο προσωπικό των κοινωνικών υπηρεσιών και στην αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Τις δράσεις κοινωνικής ένταξης και τα κοινωνικά δίκτυα που στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσίασε σε παρέμβασή της η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Δέσποινα Μάντζαρη, αναφέροντας ότι στόχος είναι «η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και η καταπολέμηση των διακρίσεων».
Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων Θεόδωρος Κυρόπουλος, ενώ εξειδικευμένοι σύμβουλοι και στελέχη κοινωνικών υπηρεσιών και φορέων ανέπτυξαν αναλυτικότερα στοιχεία και παρεμβάσεις του ΤΕΒΑ και όχι μόνο.
Μεταξύ αυτών, ο τεχνικός σύμβουλος Κ.Σ. ΤΕΒΑ Λάρισας Στέλιος Μαρνάς, ο διευθυντής του φορέα Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας Γιάννης Παπαδημητρίου, η κοινωνική λειτουργός υπεύθυνη του Κέντρου Κοινότητας Αγλαΐα Τζιότζιου, η κοινωνιολόγος υπεύθυνη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Ευανθία Μπουκόρου, το στέλεχος του προγράμματος «Στέγαση και εργασία» του Δήμου Λαρισαίων Ασημίνα Σακελλαρίου, η νομικός σύμβουλος ωφελούμενων του ΤΕΒΑ Μαρία Κάλλα και η προϊσταμένη μονάδας Β’ της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ Ελένη Φωτοπούλου.
Να σημειωθεί ότι η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλα δράσεων του Προγράμματος ΤΕΒΑ, στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης και εργαστήρια τεχνικών αναζήτησης εργασίας / συμβουλευτικής για τους ωφελούμενους σε κάθε πόλη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπου υλοποιείται το πρόγραμμα. Στα εργαστήρια, σύμβουλοι απασχόλησης σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινότητας παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής στους ωφελούμενους, για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνονται για τα άτομα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και του ΤΕΒΑ.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass