Λύνει προβλήματα στο κυκλοφοριακό

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 13:54

Στον Τύρναβο, παρά την ύπαρξη αρκετών διαμορφωμένων πεζόδρομων -προβλεπόμενων από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης του Τυρνάβου-, από τους περισσότερους απουσιάζει η σχετική σήμανση, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργείται σύγχυση στους χρήστες

τους, τόσο πεζούς όσο και οδηγούς οχημάτων.
Ο Δήμος Τυρνάβου στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση και να εξομαλύνει την κυκλοφορία στους πεζόδρομους, θα τοποθετήσει πινακίδες, που θα ρυθμίζουν την κίνηση οχημάτων, εκτός από αυτά άμεσης ανάγκης και οχημάτων για την είσοδο - έξοδο σε παρόδιες ιδιοκτησίες, στην είσοδο κάθε πεζόδρομου.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προβλέπεται να τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες, όπου θα αναγράφονται οι ώρες φορτοεκφόρτωσης βάσει του εγκεκριμένου κανονισμού λειτουργίας πεζόδρομων και οι φορτοεκφόρτωσης (8:30 π.μ. - 10:30 π.μ.), καθώς και απαγόρευσης στάσης ή στάθμευσης σε οδούς με μεγάλη κίνηση.
Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει τις ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ:
Τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας Ρ-55 «Οδός υποχρεωτικής διέλευσης πεζών (πεζόδρομος, απαγορευμένης της διέλευσης άλλων εκτός πεζών), οχημάτων άμεσης ανάγκης και Οχημάτων για την είσοδο - έξοδο σε παρόδιες ιδιοκτησίες», στην είσοδο κάθε πεζόδρομου και τοποθέτηση πρόσθετης πληροφοριακής πινακίδας, όπου θα αναγράφονται οι ώρες φορτοεκφόρτωσης βάσει του εγκεκριμένου κανονισμού λειτουργίας πεζοδρόμων «ώρες φορτοεκφόρτωσης 8:30 π.μ. - 10:30 π.μ.» στους πεζόδρομους όπου συγκεντρώνονται εμπορικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους κάτωθι πεζόδρομους: Σταύρου Καράσσου (και ώρες φορτοεκφόρτωσης), Αγίας Παρασκευής (και ώρες φορτοεκφόρτωσης), Κεντρικής πλατείας (& ώρες φορτοεκφόρτωσης), Ευριπίδου (και ώρες φορτοεκφόρτωσης), Αβέρωφ, Ανατολικά και Δυτικά Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης, Δυτικά Πλατείας Αγοράς, Βόρεια Ι. Ναού Αγ. Παρασκευής, Ανδρούτσου (Ανατολικά Ι. Ναού Αγ. Γ εωργίου), ΒορειοΔυτικά Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου, Αφών Κούβαρου, Κοσμά Αιτωλού, Αλαμάνας (περιμετρικά πλατείας Χεληδόνη).
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
ΣΤΑΣΗΣ-ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης εκατέρωθεν με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης πινακίδα Ρ-40: Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση» στις κάτωθι οδούς:
1. Σε όλο το μήκος της οδού Λαρίσης.
2. Σε όλο το μήκος της οδού Καραολή-Δημητρίου.
3. Σε όλο το μήκος της οδού Σάντα-Γλέζου.
4. Στην οδό Πολυτεχνείου από την Κεντρική πλατεία μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δανιήλ Δανιήλ.
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ
ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 30 ΧΛΜ./ΩΡΑ
Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης πινακίδα Ρ-32: Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στον αναγραφόμενο αριθμό 30 χλμ. την ώρα, στις κάτωθι οδούς: Λαρίσης, Καραολή-Δημητρίου, Σάντα-Γλέζου, Πολυτεχνείου (από την Κεντρική πλατεία μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δανιήλ Δανιήλ), Ειρήνης (από την οδό Λιμπρίτη έως την οδό Ταουσάνη) και Ταουσάνη (από την οδό Ειρήνης έως την οδό Αναλήψεως).
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ
ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 30 ΧΛΜ./ΩΡΑ
Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα επί της οδού Ελευθερίας στον Αμπελώνα, με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης πινακίδα Ρ-32: Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στον αναγραφόμενο αριθμό 30 χλμ. την ώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass