Ριζικές λύσεις στο ξέφρενο ράλι της ακρίβειας

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΚΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 15:48

«Στα όριά τους έχουν φτάσει σήμερα τα νοικοκυριά στη χώρα μας, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες» δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λάρισας Ακης Νασιώκας, ο οποίος υποστηρίζει ότι «μόνο ριζικές λύσεις μπορούν να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση, και αυτές τις δίνει το ΠΑΣΟΚ».
Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής: «Διανύουμε ίσως τη χειρότερη οικονομική κρίση, που πέρασε η Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία εμφανίζεται να είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που αντιμετώπισε η κοινωνία από το 2008.
Η μέση ελληνική οικογένεια δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, εξαιτίας των μεγάλων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, που καλείται να πληρώσει, καθώς και από τις υπέρογκες ανατιμήσεις των προϊόντων.
Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση δεν είναι η μόνη αιτία που προκάλεσε όλα τα παραπάνω, τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με δραστικά μέτρα από την Κυβέρνηση για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Όμως η Κυβέρνηση έχει αποτύχει, τόσο στην όποια προσπάθεια έκανε για τιθάσευση των υψηλών τιμών στην ενέργεια, όσο και στα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, καθώς η προσωρινή επιδοματική πολιτική που εφαρμόζει (μάρκετ-πας, επίδομα θέρμανσης, επίδομα καυσίμων κ.ά.) ούτε λύνει οριστικά το πρόβλημα, ούτε είναι αρκετή για να ανακουφίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, που πλήττονται από τα αυξημένα έξοδα και τους χαμηλούς μισθούς.
Το ΠΑΣΟΚ προτείνει συγκεκριμένα μέτρα κατά της ακρίβειας, που είναι τα εξής:
1. Μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα.
2. Πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας και
3. Στήριξη -και ενίσχυση- της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΡΑΕ, καθώς και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, ώστε να αντιμετωπισθούν οι ολιγοπωλιακές πρακτικές και η αισχροκέρδεια στην αγορά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass