Διαδικτυακή ημερίδα για το FOOD WASTE

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 14:35

Διαδικτυακή ημερίδα σχετικά με το FOOD WASTE, διοργανώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το «Μπορούμε», την Τρίτη 4 Απριλίου και ώρα 19:00. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ήδη από πέρυσι, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων παρατήρησε πως το πρόβλημα της σπατάλης των τροφίμων, τόσο σε ατομικό, όσο και σε επίπεδο των Δήμων, αποτελεί ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα στις σύγχρονες κοινωνίες. Στην προσπάθειά του να βρει λύσεις, γνώρισε το «Μπορούμε».
Η ομάδα του «Μπορούμε», μία Πανευρωπαϊκά καταξιωμένη μη κερδοσκοπική οργάνωση, έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο μοντέλο άμεσης διάσωσης και δωρεάς τροφίμων. Προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση στο ζήτημα, με απαντήσεις και λύσεις για κάθε επίπεδο αυτού του σημαντικού περιβαλλοντικού, κοινωνικού και οικονομικού ζητήματος.
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης που είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη και ο διαχειριστής του «Μπορούμε», της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που έχει σκοπό τη μείωση της σπατάλης φαγητού και την αύξηση της επισιτιστικής προσφοράς στην Ελλάδα, έργο για το οποίο έχει βραβευτεί το 2017 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη. Πριν την ενασχόλησή του με το «Μπορούμε», ο Αλέξανδρος εργάστηκε στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει υπάρξει ενεργός εθελοντής διάφορων οργανώσεων και πρωτοβουλιών όπως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η ethelon και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων. Είναι Marshall Memorial Fund Fellow και έχει λάβει υποτροφίες από το Friedrich Ebert Stiftung και το DAAD (German Academic Exchange Service).
Ο Αλέξανδρος είναι κάτοχος τίτλου M.A. από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Πολιτικές Επιστήμες, Μακροοικονομικά, Διεθνές Δίκαιο) και M.Sc. από το London School of Economics (Διεθνείς Σχέσεις).
Όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να την παρακολουθήσουν στον σύνδεσμο: https://zoom.us/j/94692758211?pwd=OXdaTlRUSnBycGFUeUJGZ0Z5a0hudz09.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass