Μετά την ψήφο... ραντεβού για καφέ

Εκκλησία, κάλπη και καφετέρια η διαδρομή των Λαρισαίων

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2023 7:50

Μετά την ψήφο, ραντεβού για καφέ… Μπορεί ο καιρός να μην ήταν ιδανικός, αλλά το έθιμο μετά την κάλπη οι Λαρισαίοι να ξεχύνονται στα καφέ και τα τσιπουράδικα της πόλης καλά κρατεί. Εξάλλου, χθες ήταν και μεγάλη γιορτών των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης οπότε πολλοί τα γιόρτασαν εκτός σπιτιού.

Σε καφέ της πόλης, η «Ε» συνάντησε μια παρέα που μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος βρήκαν ευκαιρία για χαλαρή …εκλογική κουβεντούλα. Ο Αστέριος Τσιάρας, ο Ιωάννης Πέτρου, ο Αθανάσιος Αλεξίου και ο Χρήστος Καρλιαμπάς πίνουν το καφεδάκι τους, διαβάζουν εφημερίδα και σχολιάζουν τα ψηφοδέλτια. Κάποιοι πήγαν με σταυρωμένο το ψηφοδέλτιο στην τσέπη για να γλιτώσουν την ταλαιπωρία, άλλος ξύπνησε από το χάραμα και πήγε στις 7 το πρωί με το που άνοιξαν οι κάλπες και κάποιοι ήθελαν να ζήσουν όλοι τη διαδικασία και να μελετήσουν τα ψηφοδέλτια μέσα στο παραβάν. Οι προβλέψεις για το ποιος θα είναι ο νικητής έδιναν και έπαιρναν. Στο διπλανό τραπέζι απολάμβαναν τον καφέ τους οι σύζυγοι των κυρίων, καθώς στο δικό τους «μενού» η συζήτηση είχε και άλλα πράγματα από τις εκλογές.

ΠΡΩΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΕΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ
Στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου το 5ο Δημοτικό Σχολείο λειτούργησε ως εκλογικό κέντρο οι πρώτοι ψηφοφόροι έφτασαν με το αντίδωρο στο χέρι, αφού πρώτα πήγαν να εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και πανηγύριζε χθες και μετά πήγαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. «Πήγα να ανάψω ένα κερί και να προσευχηθώ στον Θεό να μου δώσει φώτιση για να ψηφίσω σωστά» είπε αστειευόμενος ένας από τους προσερχόμενους στο εκλογικό κέντρο.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass