Σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα οι εκλογές στην Ελασσόνα

Πλήθος πολιτών έξω από τα τμήματα, στα «στέκια» και στις πλατείες

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2023 7:00

Μέσα σε πολιτισμένο και ήρεμο κλίμα χωρίς υπερβολές και τις όποιες αντιπαραθέσεις παλαιότερων εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά και με αρκετή κουβέντα πριν και μετά την κάλπη, οι Ελασσονίτες, οι κάτοικοι του «απλωμένου» Δήμου Ελασσόνας (…μην ξεχνάμε πως η έκτασή του θυμίζει Νομό) και πολλοί ετεροδημότες προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν για νέα κυβέρνηση στη χώρα και για τους εκπροσώπους τους στη Βουλή των Ελλήνων.


Η χθεσινή Κυριακή των βουλευτικών εκλογών στην Ελασσόνα είχε τη δική της «εικόνα» με κινητικότητα και μετακινήσεις ψηφοφόρων και πολυκοσμία κυρίως στο κέντρο της πόλης και στις κοινότητες της περιοχής. Κάποιες ώρες της μέρας, μιας «μουντής», συννεφιασμένης και βροχερής μέρας, θύμιζε παλαιότερες εποχές, με πολύ κόσμο έξω από τα εκλογικά τμήματα, στα «στέκια» και στις πλατείες.
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του μεγάλου Δήμου Ελασσόνας προσήλθαν στις κάλπες κανονικά στα εκλογικά τμήματα, ενώ για μία ακόμη εκλογική διαδικασία παρατηρήθηκαν προβλήματα με απουσίες σε εφορευτικές επιτροπές εκλογικών τμημάτων.
Τα όποια προβλήματα και οι ελλείψεις καλύφθηκαν «εκ των ενόντων» από τα αναπληρωματικά μέλη ή από εθελοντές και όλα ξεπεράστηκαν με καλή πίστη με τη συνεργασία των δικαστικών αντιπροσώπων. Γενικότερα η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα.
Από τους πολύ πρώτους που προσήλθαν στις κάλπες, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, αφού ακολουθούσε η ποιμαντική του παρουσία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δεσκάτης Γρεβενών (...υπάγεται εκκλησιαστικά στην Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος).
«Στο πόδι» και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, με συνεχή φροντίδα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.
Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, τις μεσημβρινές ώρες, αρκετός ο κόσμος σε ταβέρνες, καφέ, τσιπουράδικα. Οι περισσότεροι συζητούσαν για το θέμα της ημέρας, τις εκλογές, με κουβέντα για το πού θα κυμανθεί το τελικό ποσοστό της αποχής, με …αυτοσχέδιες πρόχειρες δημοσκοπήσεις των τελευταίων στιγμών και προγνωστικά, συνοδευόμενα και από αναλύσεις για το πώς θα εξελιχθεί ο διαφαινόμενος «γρίφος» του μετεκλογικού «σκηνικού».
Αρκετοί αυτοί, ίσως πιο «τοπικιστές», που επικέντρωναν και στις αποδόσεις της σταυροδοσίας των υποψήφιων Ελασσονιτών βουλευτών και στην εκλογή τους ή μη στη Βουλή.
Τέλος, αρκετοί ήταν και αυτοί που «ξέχασαν» τις εθνικές εκλογές και είχαν τον νου τόσο στις ευχές για τη χθεσινή γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και στον χθεσινοβραδινό μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα του μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass