«Το ΚΚΕ θα παλέψει από καλύτερη θέση»

Ικανοποίηση στο κόμμα για τα ποσοστά στον Νομό - Γ. Λαμπρούλης στην «ΕτΔ»: Ο λαός να επαγρυπνεί και να ενισχύσει περαιτέρω το ΚΚΕ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2023 6:55

Ένα αποτέλεσμα που σηματοδοτεί «περισσότερη επιμονή, ένταση στην αντιπολίτευση και στους αγώνες έξω από τη Βουλή» ήταν αυτό που διαμόρφωσαν οι χθεσινές εκλογές για το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το ΚΚΕ μπορεί να συγκαταλέγεται στους νικητές των εκλογών, αφού είδε τα ποσοστά του εμφανώς ανεβασμένα τόσο σε πανελλαδικό όσο και τοπικό επίπεδο. Η Λάρισα έδωσε σχεδόν δυόμισι (!) εκατοστιαίες μονάδες περισσότερες από τις εκλογές του 2019 (6,25% τον Ιούλη του ’19 - 8,57% στις χθεσινές εκλογές) στο ΚΚΕ, ενώ κι αυτήν τη φορά διατηρήθηκε η «παράδοση» να παίρνει μεγαλύτερο ποσοστό στον νομό απ’ ό,τι πανελλαδικά (7,2%). Το γεγονός ότι διατηρεί τη βουλευτική έδρα στον νομό θεωρείται επίσης σημαντικό. Εκλέγεται ξανά, όπως αναμενόταν, ο Γιώργος Λαμπρούλης.


Μιλώντας στην «ΕτΔ» ο κ. Λαμπρούλης θα σημειώσει ότι «καταγράφεται ένα θετικό αποτέλεσμα για το κόμμα μας, αποτυπώνοντας αυτήν την κατάσταση που εντοπίζαμε και στην προεκλογική περίοδο, στις συγκεντρώσεις και στις συσκέψεις μας, στην επαφή με τον κόσμο στην περιοχή μας, αλλά και πανελλαδικά. Αυτό αποτυπώθηκε και στην κάλπη. Φυσικά είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για μας, αλλά κυρίως για τον λαό ώστε την επόμενη μέρα, με πιο δυνατό ΚΚΕ, και ο ίδιος ο λαός από καλύτερες θέσεις, να αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά μέτρα που ούτως ή άλλως είναι μπροστά μας» θα τονίσει ο κ. Λαμπρούλης. «Όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις Μητσοτάκη πάμε και σε νέο «εκλογικό γύρο», με τις μυλόπετρες της πόλωσης να «σφίγγουν» περαιτέρω...» ήταν το σχόλιο της «ΕτΔ», με τον Γιώργο Λαμπρούλη να απαντά λέγοντας ότι: «Ούτως ή άλλως το είχαμε πει: οι δεύτερες εκλογές -αν έρθουν- θα αυξήσουν την πόλωση ανάμεσα σε δύο κόμματα, και θα έχει ως στόχο και αποτέλεσμα τη συμπίεση της δύναμης των άλλων κομμάτων. Σε αυτήν την κατεύθυνση λέμε από τώρα, αλλά και το επόμενο διάστημα ο λαός να επαγρυπνεί και πολύ περισσότερο να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, τη μοναδική αντισυστημική δύναμη» τόνισε καταληκτικά ο -και εκ νέου- βουλευτής Λάρισας.
Τα πρώτα χαμόγελα ήρθαν με το άκουσμα των πρώτων exit polls, χαμόγελα που γίνονταν όλο και μεγαλύτερα όσο η ώρα περνούσε, αφού το ποσοστό παγιωνόταν σε ιστορικά υψηλά. Στελέχη και φίλοι του ΚΚΕ που βρίσκονταν στο περίπτερο του Κόμματος στην Κεντρική πλατεία δήλωναν ότι: «Επιβεβαιώνεται μία τάση που είχε συναντήσει το ΚΚΕ στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπου πολύς κόσμος προσέγγιζε το ΚΚΕ για πρώτη φορά με τρία δεδομένα: Δεν πίστευε τις προεκλογικές εξαγγελίες των αστικών κομμάτων γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά, δεν έβλεπε μία σοβαρή εναλλακτική απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και δεν έβλεπε καμία διαφορά στη στρατηγική των τριών κομμάτων που ψήφισαν από κοινού πολλά από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ θα μείνει αμετακίνητο στη θέση του να μη στηρίξει μία αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά θα ασκήσει ισχυρή αντιπολίτευση για να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, από αυτόν που ακολουθούν τα αστικά κόμματα, όπου οι κοινωνικές ανάγκες δεν θα είναι εμπορεύματα», δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος μ’ αυτή που έκανε ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας αργά χθες τη νύχτα. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ότι «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παρά τις επιμέρους διαφορές τους, τις αντιπαραθέσεις τους συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικές πολιτικές, σε βασικές κατευθύνσεις. Κι όχι μόνο αυτό. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία ως αντιπολίτευση, αποτέλεσε βασικό φορέα συντηρητικοποίησης ανθρώπων, τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της ΝΔ. Έτσι από αύριο ο ελληνικός λαός και η νεολαία, θα βρίσκονται απέναντι σε νέο κύμα επίθεσης για την υλοποίηση των νέων μνημονιακών προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, με νέο γύρο περικοπών και λιτότητας!» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass