Πρόσω ολοταχώς για τον β’ γύρο εκλογών

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΜΑΝΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2023 15:02

Της Νατάσας Πολυγένη

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι των αποτελεσμάτων των εκλογών,

η χώρα μπαίνει και πάλι σε προεκλογική τροχιά. Το διακύβευμα του δευτέρου γύρου των εκλογών βέβαια για κάθε κόμμα είναι διαφορετικό.
Την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται να πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, η ορκωμοσία της νέας Βουλής των βουλευτών που αναδείχθηκαν από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου. Τη Δευτέρα 29 Μαΐου η Βουλή θα εκλέξει προεδρείο και την ίδια ημέρα θα ακολουθήσει η διάλυσή της, όποτε και ξεκινά η νέα προεκλογική περίοδος και θα σημάνει τον δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών.
Τα εκλογικά κέντρα «στρατηγεία» των κομμάτων στη Λάρισα παραμένουν ανοιχτά, όπως και τα εκλογικά περίπτερα για τη νέα αναμέτρηση του Ιουνίου.
Η ΝΔ που είναι και η νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου, παρά το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε, ξεκινά τον προεκλογικό της αγώνα με τη φιλοσοφία «πάμε ξανά με κάλπη άδεια». Όπως λέει ο υπεύθυνος του Τομέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΔΕΕΠ Λάρισας Γιώργος Γουμενόπουλος, «η ΝΔ ξεκινά πάλι από την αρχή. Δίχως έπαρση, αλλά με σεμνότητα και ταπεινότητα ζητάμε και πάλι τη στήριξη του ελληνικού λαού για να μπορέσουμε να είμαστε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Είμαστε επί των επάλξεων».
Ο συντονιστής Ν.Ε. Ν. Λάρισας και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας Βασίλης Ζωγράφος τονίζει ότι πρόκειται για νέες εκλογές που μπορεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκκίνηση να γίνεται από δυσμενή θέση, ωστόσο, όπως λέει, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ένα αποτέλεσμα ανατροπής. Ακόμη, τονίζει ότι στον β’ γύρο για τη Λάρισα ο στόχος είναι να κρατήσει τη δεύτερη έδρα που κέρδισε στην εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής και να φτάσει το ποσοστό του 2019, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 31,4%.
«Είναι νέες εκλογές κι όλα ξεκινούν από την αρχή. Είναι μια εκλογική μάχη που δεν μπορεί παρά να δοθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η εκκίνηση γίνεται από δυσμενή θέση, αλλά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ένα αποτέλεσμα ανατροπής. Όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά γιατί τον έχει ανάγκη ο τόπος, τον χρειάζεσαι η κοινωνία. Η Ν.Ε. Λάρισας του κόμματος, οι οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος έχουν υποχρέωση να ανασυνταχτούν, να μην επαναλάβουν αδυναμίες και παραλείψεις. Τώρα είναι η ώρα να πάρει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση των εκλογών μαζί με τη νεολαία στα χέρια του. Με στελέχη που εκπέμπουν αξιοπιστία στην πρώτη γραμμή, με ανάδειξη νέων στελεχών σε όλες τις γραμμές. Να μην υπάρξει ανασφάλεια, φόβος για νέα ήττα, με πολιτική και την αριστερή στρατηγική ως πυξίδα. Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, να μην υπάρξει αποχή, να ψηφίσει η νεολαία, να μην πάει καμία ψήφος χαμένη» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μαλάκος σημειώνει ότι ο αγώνας συνεχίζεται και η παράταξη θα αγωνιστεί για να ανεβάσει το ποσοστό της, ώστε να υπάρχει στη χώρα μια ισχυρή αντιπολίτευση. «Το μήνυμα της κάλπης ήταν απολύτως ξεκάθαρο. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Στις 25 Ιουνίου ο κόσμος θα αποφασίσει ποια αντιπολίτευση θέλει. Θέλουμε να ανεβάσουμε το ποσοστό μας για να γίνουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση με αξιοπιστία, προγραμματικές θέσεις, νέα πρόσωπα. Δεν θέλουμε μια ανεξέλεγκτη Κυβέρνηση, που προέκυψε ως ευγενική χορηγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ Αλέξανδρος Ζορμπάς τονίζει ότι στις εκλογές του Ιουνίου ο στόχος είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ για πραγματική αντιπολίτευση και σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής: «Η επιλογή μη σχηματισμού Κυβέρνησης και η προσφυγή σε νέες εκλογές με τον καινούργιο εκλογικό νόμο μόνο έναν σκοπό έχει: Τη λεηλασία της εργατικής - λαϊκής ψήφου που δεν εγκλωβίστηκε στα διλήμματα της αντιλαϊκής «σταθερότητας». Το δίλημμα στις επόμενες εκλογές πρέπει να είναι ένα: Ή δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ. Κάναμε ένα βήμα, πάμε για τα επόμενα! Μόνοι τους και όλοι μας! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό!»
Από την Ελληνική Λύση η Χριστίνα Κοντογιάννη που ήρθε πρώτη σε σταυρούς, αλλά τη μία έδρα του κόμματος κράτησε τελικά ο πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος, σημειώνει ότι σε αυτήν την προεκλογική περίοδο ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και με μεγαλύτερη ένταση.
«Το ποσοστό μας στη Λάρισα πρέπει να ανέβει, γιατί η Ελληνική Λύση είναι το μόνο πατριωτικό κόμμα και η μόνη πραγματική λύση για την πατρίδα μας! Είναι τιμή μου που ο πρόεδρος μας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση επέλεξε να πάρει την έδρα της Λάρισας! Αυτό μας κάνει πιο δυνατούς και πρέπει να αποδείξουμε τι αξίζουμε! Για μια δική μας Ελλάδα! Καλούμε όλους τους Έλληνες σε πανστρατιά Ένωσης στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Όχι στους μικροεγωισμούς. Ένωση κάτω από την ομπρέλα του μοναδικού πατριωτικού κόμματος της Βουλής. Την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Γεμίσαμε στρατηγούς, δεν έχουμε πια στρατιώτες».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass