«Η Λάρισα είναι η κορυφή της εστίασης στην Ελλάδα»

Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΑΡΑΤΣΗ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2023 13:40

Με νέο πρόσωπο στην προεδρία του, αυτό της Δήμητρας Μπαράτση, θα πορευτεί ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας, καθώς το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει πρόεδρος στη μικρή, ωστόσο, ιστορία του συλλόγου, που παρ’ όλα αυτά έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις.


«Η Λάρισα είναι η κορυφή της εστίασης στην Ελλάδα. Κι αυτό δεν είναι μόνο προσωπική μου άποψη, αλλά είναι κάτι που λέγεται και συζητείται από πολλούς που την επισκέπτονται, ζούνε στην πόλη, αλλά και συνεργάζονται μαζί της» λέει στην «Ε» και αναλύει πως: «Τόσο οι φυσικοί χώροι των καταστημάτων που συνεχώς ανανεώνονται με ανακαινίσεις υψηλών προδιαγραφών όσο και οι παροχές των υπηρεσιών, αλλά και η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, έχουν αναγάγει την εστίαση στην περιοχή μας σε μια πραγματική επιστήμη και γι’ αυτό γίνεται τόσος ντόρος για την πόλη».
Η ίδια, αν και δεν κατάγεται από τη Λάρισα, βρίσκεται στην πόλη εδώ και αρκετά χρόνια. Διατηρεί ένα καφενείο (η Γη) στην περιοχή του Λόφου του Φρουρίου, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν αναμείχθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου. «Ήμουν, ωστόσο, πάντα μέλος του Συλλόγου και παρατηρητής των προσπαθειών». Ενός Συλλόγου που μετράει εκατοντάδες μέλη, καθώς η περιοχή της Λάρισας είναι άλλωστε και γνωστή για τον μεγάλο αριθμό καφέ και εστιατορίων.
«Η Λάρισα έχει τέτοια δυναμική και τόσο μεράκι πάνω στην εστίαση, που κατά τη γνώμη μου το τελευταίο έτος των σπουδών των τουριστικών επαγγελμάτων θα μπορούσε να γίνει στη Λάρισα από τους σπουδαστές ως μια πρακτική εμπειρία. Εδώ θα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν κάτω από ιδανικές συνθήκες και θα αποκτήσουν εμπειρία που τους ακολουθεί για μια ζωή».
Πάντως, αυτήν την περίοδο -όπως παρατηρεί και η ίδια- υπάρχει ένα πρόβλημα στον κλάδο της περιοχής και αυτό είναι η έλλειψη εργατικών χεριών. «Είναι η περίοδος τέτοια, καθώς τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο επιλέγουν να βρεθούν σε κάποιο νησί. Σε λίγο διάστημα, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο έντονη η έλλειψη προσωπικού, καθώς θα βρεθούν οι ισορροπίες».
Ως πρώτο στόχο της νέας διοίκησης η νέα Πρόεδρος, που διαδέχεται τον Νίκο Αθανασούλη, θέτει το κομμάτι των συνεργασιών. «Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να ξεκινήσουμε μια σειρά από συνεργασίες με τον Δήμο, την Περιφέρεια, αλλά και άλλους Συλλόγους. Θέλουμε να εντάξουμε παράλληλα και τον πολιτισμό στις δραστηριότητές μας και τις εκδηλώσεις μας, καθώς πιστεύω πως μπορούν να γίνουν συγκοινωνούντα δοχεία η έξοδος, η εστίαση, ο καφές και ο πολιτισμός». Η ίδια, πάντως, έχει κάθε λόγο να το υποστηρίξει αυτό, καθώς είναι και ηθοποιός με την άλλη ιδιότητά της.
«Επίσης, σημαντικό θεωρώ πως είναι το κομμάτι της ενότητας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι ως κλάδος και αυτό είναι το προσωπικό μου στοίχημα. Να διατηρηθούμε ενωμένοι σαν μια γροθιά για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες ενδεχομένως να έρθουν ξανά» και υπενθυμίζει πως ο κλάδος τους ήταν αυτός που χτυπήθηκε έντονα κατά την περίοδο της καραντίνας από τον κορονοϊό.
«Στόχος μας κοινός πρέπει να είναι ο Σύλλογος να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και παράλληλα πρέπει να δείξουμε ένα ωραίο πρόσωπο προς τους συμπολίτες μας» και το διευκρινίζει ως εξής: «Είμαστε άνθρωποι που αγωνιούμε και σκεφτόμαστε τα καταστήματά μας 24 ώρες την ημέρα. Έχουμε τα μαγαζιά μας σαν παιδιά μας. Τα πονάμε. Αλλά την ίδια ώρα σκεφτόμαστε πως πρέπει να είμαστε τυπικοί απέναντι στον Δήμο και την κάθε Αρχή και ουσιαστικοί απέναντι στους πελάτες μας». Για το κύμα αυξήσεων που παρασέρνει και τους ίδιους και τις τιμές που παρατηρούνται στα καταστήματα «είμαστε κι εμείς ένας ακόμα κρίκος της αλυσίδας. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τις τιμές όσο πιο χαμηλά μπορούμε για να είναι ικανοποιημένοι όλοι. Όμως, το μεγάλο αυτό κύμα ανατιμήσεων σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στο ρεύμα δεν μπορέσαμε να μην προβούμε σε κάποιες αυξήσεις. Όχι με σκοπό να πλουτίσουμε, αλλά ίσα για να κρατήσουμε τα καταστήματα ανοιχτά» καταλήγει.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass