Σε ετοιμότητα για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών στην Αγιά

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2023 16:41

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνεκλήθη στην Αγιά το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς και συνεδρίασε για τον συντονισμό και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου για τις δασικές πυρκαγιές, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Οργάνου και δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα. Κατά τη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν από τον Δήμο και το Δασαρχείο τα έργα και οι δράσεις πρόληψης δασικών πυρκαγιών που έχουν ολοκληρωθεί και αυτές που είναι σε εξέλιξη και πρόκειται να υλοποιηθούν, οι οποίες αφορούν συντήρηση και καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών και των δασικών δρόμων, τον καθαρισμό της βλάστησης στις ζώνες μίξης των οικισμών με δασικές εκτάσεις, τον καθαρισμό των οικοπέδων και τη συντήρηση των δεξαμενών πυρόσβεσης.


Από τον εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ έγινε ενημέρωση για την πορεία εργασιών καθαρισμού του εναέριου δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος από τη βλάστηση και επισημάνθηκε επίσης η δυνατότητα χορήγησης Ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους (γεννήτριας) για την ηλεκτροδότηση αντλιοστασίου ύδρευσης σε περίπτωση διακοπής ρεύματος λόγω δασικής πυρκαγιάς. Τονίστηκε η ελλιπής χρηματοδότηση και η έλλειψη προσωπικού που μαστίζει τον Δήμο, το Δασαρχείο και το Κέντρο Υγείας Αγιάς, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται σε μεγάλο βαθμό τα έργα και οι δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.
Αναλύθηκε η διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί για τον καθαρισμό και την επιβολή των ανάλογων τελών και προστίμων των ακαθάριστων οικοπέδων, σύμφωνα με την αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη.
Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κρανιώτης Ευάγγελος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ντάγκας Νικόλαος, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς ο κ. Λάλας Δημήτριος, ο διοικητής του ΔΙ. Π.Υ.Ν. Λάρισας Κίτσιος Λάμπρος, η αντιπύραρχος κ. Τσακνάκη Ολυμπία, οι διοικητές του 1ου και του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Βαρδάτσικος Γεώργιος και Κουλούλας Δημήτριος αντίστοιχα, η δασάρχης Αγιάς Κατσικάτσου Δήμητρα, ο κ. Λουλούδης Ανδρέας ως εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής, οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Τεμπών και Αγιάς, Ευαγγελίδης Σταύρος και Μιχαήλ Κουπατσιάρας αντίστοιχα, ο κ. Μαμάρας Απόστολος ως εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας, ο προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγιάς Σπανός Ιωάννης, o προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Παπακώστας Δημήτριος, o προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Παιδείας Γκασδράνης Θεόδωρος, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγιάς Έξαρχος Γεώργιος, ο κ. Παναγιώτου Γεώργιος, ο υπάλληλος Κασίδας Ιωάννης, ο εξωτερικός συνεργάτης του Δήμου Ντρόλιας Ιωάννης, οι χωματουργοί Γκουντάρας Στέφανος και Βαβδινός Μιχαήλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass