Τίμησαν τους εκτελεσθέντες πατριώτες στο «Ορμάν Μαγούλα»

ΠΕΑΕΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2023 17:42

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Πραγματοποιήθηκε προχθές πολιτική εκδήλωση μνήμης και τιμής από την ΠΕΑΕΑ και την ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων στη θέση «Ορμάν Μαγούλα» στον σιδηροδρομικό σταθμό Φαρσάλων του Κάτω Δασολόφου Φαρσάλων, για τους 40 απαγχονισθέντες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους στις 31 Μαΐου 1944.


Στην εκδήλωση το μέλος της ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων κ. Βασίλης Γρίβας, αναφέρθηκε στο ιστορικό της εκτέλεσης των 40 πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα στις 31 Μαΐου 1944 σε αντίποινα για την ανατίναξη του τρένου της γραμμής Βόλου - Καλαμπάκας που μετέφερε εχθρικό υλικό, ενώ ο κ. Κώστας Παπάζογλου αναφέρθηκε στις πολιτικές του ΚΚΕ και στις διαφορές με τα άλλα κόμματα καθώς και στις θυσίες που έχουν γίνει τόσα χρόνια.
Ακολούθησε εκφώνηση των ονομάτων των απαγχονισθέντων πατριωτών και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από την ΠΕΑΕΑ και την ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων, από την ΠΕΑΕΑ Δ.Σ.Ε. Κεντρικής Ελλάδος και την ΠΕΑΕΑ Παράρτημα Βόλου. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και του ύμνου της Εθνικής Αντίστασης.
ΠΑΡΑΠΟΝΑ
Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης και της ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων εκφράστηκαν παράπονα προς τη Δημοτική Αρχή για τον εγκαταλειμμένο περιβάλλοντα χώρο πλησίον του ιστορικού μνημείου. Στο μεταξύ, αύριο στις 11:30 το πρωί είναι προγραμματισμένη στο ίδιο μέρος η εκδήλωση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Δασολόφου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass