Επεκτείνεται 14,1 χλμ. το δίκτυο αποχέτευσης

ΣΕ ΑΓΙΑ, ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ, ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ, ΒΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2023 14:12

Κατά 14,1 χλμ. επεκτείνεται το δίκτυο αποχέτευσης στους οικισμούς της Αγιάς,

του Αγιοκάμπου, της Βελίκας, της Σωτηρίτσας και του Μεταξοχωρίου. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε χθες στα γραφεία της ΔΕΥΑ Αγιάς στη Βελίκα, από τον δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. «Υπογράψαμε σήμερα ακόμα μία σημαντική σύμβαση για την περιοχή της Αγιάς που αφορά στην κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών αποχέτευσης για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των λυμάτων» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και αναφερόμενος στη σπουδαιότητα του έργου σημείωσε τα εξής: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι καταφέραμε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι Δήμοι του νομού, να ακολουθήσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας με αποτέλεσμα κάθε νέο έργο να έρχεται να συμπληρώσει και να αναδείξει τα προηγούμενα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κατάφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Οι πολίτες βλέπουν να αλλάζει η ζωή τους προς το καλύτερο παντού. Ειδικά στον Δήμο Αγιάς η γόνιμη συνεργασία που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια φέρνει ορατά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει μέρα που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να μην υλοποιείται έργο σε κάποιο σημείο του Δήμου μας. Οι παρεμβάσεις έρχονται η μία μετά την άλλη και όλα αυτά οφείλονται στην πολύ καλή συνεργασία και στην υποστήριξη που έχουμε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και από τις τεχνικές της υπηρεσίες».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αναφερόμενος στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου, ανάφερε τα εξής: «Βρισκόμαστε στα παράλια του Δήμου Αγιάς και υπογράψαμε άλλη μία σύμβαση έργου για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που μένουν μόνιμα εδώ ή έρχονται για διακοπές. Πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ, με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, για την κατασκευή 14,1 χλμ. καταθλιπτικών αγωγών αποχέτευσης στους οικισμούς της Αγιάς, της Βελίκας, της Σωτηρίτσας, του Αγιοκάμπου και στο Μεταξοχώρι. Ένα έργο που αφήνει πίσω του μέλλον, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, δίνει οξυγόνο στο περιβάλλον, διασφαλίζει την καθαρότητα των θαλασσών. Στον Δήμο Αγιάς, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια δημιουργική ανατροπή. Οι καλές σχέσεις και η άριστη συνεργασία με τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα έχουν φέρει σοβαρά, μετρήσιμα αποτελέσματα με έργα ουσίας που αναβάθμισαν την ευρύτερη περιοχή, δημιούργησαν θέσεις εργασίας και τόνωσαν την τοπική οικονομία. Δώσαμε λύση στο πρόβλημα του πόσιμου νερού, δώσαμε επάρκεια και ποιοτικό νερό με τρεις νέες γεωτρήσεις, με χιλιόμετρα νέων αγωγών σε όλο το παραλιακό μέτωπο, με τηλεχειρισμό όλων των δεξαμενών στις Τοπικές Κοινότητες της Αγιάς. Κατασκευάσαμε Βιολογικό Καθαρισμό, ασφαλείς οδικές υποδομές στο παραλιακό, εσωτερικό και ορεινό δίκτυο, τρεις νέες γέφυρες και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με καθαρισμούς ρεμάτων για την ασφάλεια των ανθρώπων, των περιουσιών και των αγαθών τους. Προχωράμε σε νέα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου που αλλάζουν την αρχιτεκτονική του τοπίου, την αισθητική εικόνα και το περιβάλλον. Στηρίζουμε τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως το Φεστιβάλ με Θέα το Αιγαίο, συντηρούμε αθλητικές υποδομές. Από τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα προγράμματα Επενδύω και Επανεπενδύω στον Δήμο Αγιάς ενισχύθηκαν 24 επιχειρήσεις για επενδύσεις συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ και από το «ΑΝΑΣΑ Ι και ΙΙ» δώσαμε ρευστότητα σε 68 επιχειρήσεις με 500.000 ευρώ. Περισσότερα από 100 έργα προϋπολογισμού άνω των 120 εκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώθηκαν και εξελίσσονται στην περιοχή. Και συνεχίζουμε αυτήν τη συνεργασία – πρότυπο. Είμαστε ένα με την κοινωνία φροντίζουμε για όλους και για τον καθένα ξεχωριστά, με ένα ευρύ φάσμα έργων και δράσεων που δίνουν οξυγόνο προοπτικής για ένα καλύτερο μέλλον».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass