Νέα οδηγία της Ε.Ε. για τα λύματα

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2023 14:10

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας υπενθυμίζει την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον και μας παρακινεί να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του» δηλώνει η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.).


Σε ανακοίνωσή της επικεντρώνεται στο μείζον θέμα της νέα οδηγίας που συζητείται στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για τη διαχείριση λυμάτων και σημειώνει τα εξής: «Με τη νέα Οδηγία που αναμένεται ότι θα ψηφιστεί το 2024, τριάντα περίπου χρόνια μετά την ισχύουσα Οδηγία 91/271/Ε.Ε. αναμένεται να βελτιωθεί το υδατικό περιβάλλον της Ε.Ε. που αντιμετωπίζει πολλές απειλές, όπως η ρύπανση και η κλιματική κρίση. Η νέα Οδηγία που εναρμονίζεται με το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο, εφαρμόζοντας τις βασικές του αρχές, θα δημιουργήσει πολλές προκλήσεις στους φορείς παροχής ύδατος, μεταξύ των οποίων και οι ΔΕΥΑ, αφού είναι πολύ απαιτητική ως προς την επεξεργασία των λυμάτων, απαιτεί νέες επενδύσεις, υψηλά επίπεδα τεχνολογίας και στοχεύει σε ενεργειακή ουδετερότητα (μέχρι το 2040) και κλιματική ουδετερότητα (μέχρι το 2050).
Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. έχει εκφράσει τις απόψεις της για την πρόταση της νέας Οδηγίας για τα λύματα μέσω της EUREAU, στην οποία συμμετέχει εκπροσωπώντας μαζί με την Ε.Υ.Α.Θ. τον τομέα υδάτων της χώρας μας και τις έχει κοινοποιήσει στους Έλληνες ευρωβουλευτές της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ENVI).
O προβληματισμός της επικεντρώνεται κυρίως στα προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. και κυρίως στις δυσκολίες τους να επιταχύνουν την ενεργειακή τους αυτάρκεια, καθώς και στην υποστελέχωση. Τα προβλήματα αυτά αν δεν επιλυθούν σύντομα θα δυσκολέψουν την εφαρμογή της Οδηγίας από τις επιχειρήσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass