Σε εξέλιξη τα ηχοπετάσματα και η προμελέτη υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στη Λάρισα

ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2023 13:35

«Η προμελέτη για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών της Λάρισας που αναλάβαμε από το Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της Περιφέρειας Θεσσαλίας να δίνει λύσεις σε χρόνια ζητήματα και ας μην είναι αρμοδιότητά της.


Όταν αυτή ολοκληρωθεί, θα δώσει απαντήσεις σε τεχνικά ζητήματα που σχετίζονται για παράδειγμα με το απαραίτητο μήκος επέκτασης της υπογειοποίησης.
Επειδή όμως πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία οφείλουμε να συνεχίσουμε την εγκατάσταση ηχοπετασμάτων σε μήκος 10 χλμ. για τη διασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων και της διέλευσης των τρένων».
Αυτά δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την υπογειοποίηση τμήματος των σιδηροδρομικών γραμμών εντός της Λάρισας με τη μέθοδο εκσκαφή και επανεπίχωση.
Ο Κ. Αγοραστός προχώρησε σε μία αναδρομή αυτής της χρόνιας εκκρεμότητας για την πόλη της Λάρισας, τονίζοντας τα εξής: «Αφού διαπιστώσαμε ότι οι σχετικές προσπάθειες του Δήμου Λαρισαίων δεν τελεσφόρησαν, πήραμε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο προχωρήσαμε σε πρόσκληση, μέσω ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, για την εγκατάσταση ηχοπετασμάτων σε μήκος 10 χλμ., με στόχο την ασφαλή διέλευση των τρένων μέσα στην πόλη, την αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής τοπίου έναντι της ρύπανσης που επικρατεί σήμερα, την επίλυση ιδιοκτησιακών προβλημάτων, ενώ δίνεται η ευκαιρία κατασκευής πεζοδρομίων, πάρκου κι άλλων εγκαταστάσεων που θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.
Τα ηχοπετάσματα δεν σχετίζονται με την υπογειοποίηση. Εξάλλου δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη για την υπογειοποίηση, καθώς πρωτεύει η ασφάλεια των κατοίκων. Προκρίνεται η μέθοδος εκσκαφή και επανεπίχωση προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τα δρομολόγια των τρένων, καθώς τα μηχανήματα θα απασχολούνται εναλλάξ στις δύο γραμμές.
Η μερική υπογειοποίηση δεν αποκλείει την ολική, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε σύμμαχο και το ΤΕΕ με την υπεύθυνη και σοβαρή στάση που κρατά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σχέδιο και στρατηγική και έτσι έχουμε πορευθεί τόσα χρόνια, δίνοντας λύση σε πόλεις που δεν είχαν πόσιμο νερό, βιολογικό καθαρισμό, σε ξεχασμένα έργα λόγω γραφειοκρατίας, όπως με την ηλεκτροκίνηση των γραμμών του ΟΣΕ».

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass