ΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ

Είμαστε δίπλα στον αγρότη και τον πρωτογενή τομέα

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2014 13:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:30

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις της Γιορτής Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης που διοργανώθηκε για δέκατη χρονιά. Και φέτος την ευθύνη των εκδηλώσεων είχαν ο Δήμος Τεμπών και ο ΔΟΠΑΠΕΠΤ.

Χρόνια τώρα η περιοχή Πυργετού – Αιγάνης και ο εύφορος κάμπος του Δέλτα του Πηνειού είναι συνυφασμένα και με τη δυναμική καλλιέργεια του ακτινίδιου. Ένα φρούτο που κατά πάσα πιθανότητα φυόταν στη μακρινή Κίνα και στη συνέχεια μέσω της Νέας Ζηλανδίας έφτασε στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο γόνιμος τόπος Πυργετού – Αιγάνης με τους αγρότες της περιοχής να αγκαλιάζουν την καλλιέργεια του ακτινιδίου, το υγρό καλοκαίρι, ο ήπιος χειμώνας, το γόνιμο έδαφος, ο αργυροδίνης Πηνειός και η αύρα της θάλασσας του Θερμαϊκού έκαναν το ακτινίδιο Πυργετού – Αιγάνης μοναδικό σε ποιότητα, γεύση και ωφέλιμα συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η φετινή Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης άρχισε προχθές Σάββατο με την επιμορφωτική ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου, στον Πυργετό. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο επίκουρος καθηγητής Φυτοπαθολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ. Θωμάς Θωμίδης.

Χθες Κυριακή, δεύτερη ημέρα της Γιορτής Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην κεντρική πλατεία του Πυργετού.

Κάνοντας την έναρξη της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος στην ομιλία του τόνισε ότι ο καρπός του ακτινιδίου είναι ένα εξαίσιο προϊόν που ενισχύει την υγεία του ανθρώπου λόγω των φυσικών του χαρακτηριστικών βοηθά στην ανταγωνιστικότητα της εθνικής και τοπικής κοινωνίας, ενώ συμβάλλει στη συγκράτηση του πληθυσμού στην Περιφέρεια και μάλιστα στον πρωτογενή τομέα.

Και συνέχισε: «Σαν δημοτική αρχή είμαστε δίπλα σε έναν τομέα όπως ο πρωτογενής που χρειάζεται διαρκή στήριξη, ενίσχυση, προβολή και ανταγωνιστικότητα.

Έτσι λοιπόν σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τηρούμε τις δεσμεύσεις μας.

Ήδη ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου (αρδευτικό δίκτυο Πυργετού -Αιγάνης ). Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατασκευής, πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν και τελικά θα αρδεύονται εκατοντάδες στρέμματα που πλήττονται από την υφαλμύρωση.

Να ευχαριστήσω εδώ τους βουλευτές και ιδιαίτερα τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαρακόπουλο για τη σημαντική του βοήθεια».

Κλείνοντας ο κ. Κολλάτος ευχαρίστησε επίσης όσους συμμετείχαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τις τοπικές κοινότητες Πυργετού -Αιγάνης, τους αγροτικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς και όλους τους παραγωγούς της περιοχής που με ευαισθησία και την εργατικότητά τους προσδίδουν υψηλή αξία σ’αυτό το αγροτικό προϊόν που έχει ήδη ιδιαίτερη θέση στις επιλογές μας.

Στο ίδιο πλαίσιο και η ομιλία του αντιπροέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού κ. Αθανασίου Ευθυμίου.

Ακολούθησε η ομιλία για το ακτινίδιο της περιοχής από τον προϊστάμενο του τμήματος Ποιοτικού - Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δ. Σταυρίδη, διδάκτορα Εντομολογίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Πυργετού.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι γυναίκες του συλλόγου και τα μέλη του συνεταιρισμού προσέφεραν γλυκίσματα και φαγητά τα οποία είχαν ως κύριο συστατικό το ακτινίδιο.

Παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Δημήτρης Γελαλής και Φίλιππος Σαχινίδης. Παρευρέθηκαν ακόμα ο τέως δήμαρχος κ. Νίκος Βαλσαμόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, οι αντιδήμαρχοι κ. Αστ. Σαΐτης, Χρήστος Τσάτσαρης, Κώστας Τσεργάς, Κώστας Νταφούλης, οι πρόεδροι του Πυργετού και της Αιγάνης κ. Θανάσης Λαϊνας και Κώστας Ζαφείρης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Μανώλης ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Λάμπρος Ζάρρας, μέλη του δημοτικού και τοπικών συμβουλίων και πλήθος κόσμου.

Τις εκδηλώσεις κάλυψε τηλεοπτικά η εκπομπή του ALPHA «Κυριακή στο χωριό», εκπομπή η οποία θα μεταδοθεί μέσα στον Νοέμβριο. Τον συντονισμό της χθεσινής εκδήλωσης είχε η υπάλληλος του Δήμου κ. Περσεφόνη Ευαγγέλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass