Γαλάζιοι βουλευτές στο ΤΕΕ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2015 18:34

 

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των μηχανικών, με πρωτεύον το ασφαλιστικό, η εξέλιξη των έργων στη Θεσσαλία και τελευταίες πολιτικές εξελίξεις απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου και Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκεπτόμενοι το Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ στη Λάρισα.

Στην τοποθέτηση του, ο πρόεδρος του Τμήματος Βασίλης Τσιώνας, πέραν των γενικότερων θεμάτων που συζητήθηκαν, εστίασε σε συγκεκριμένα σημεία. Αρχικά αναφέρθηκε στο καυτό ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται πληρώνουν οι μηχανικοί και που έχει οδηγήσει σε τραγική κατάσταση πολλά μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Στη συνέχεια μίλησε για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλίας. “ Θεωρούμε απαραίτητο τη συνέχιση και ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων της Θεσσαλίας προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά. ‘’Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 είναι ένα έργο που απαιτείται να ολοκληρωθεί στο σύνολο του, και όχι τμηματικά όπως συμβαίνει σήμερα, προκειμένου να δώσει προοπτική στη Δυτική Θεσσαλία. Είναι ένα έργο που το τμήμα μας οραματίστηκε και στήριξε από τη πρώτη στιγμή και το θεωρεί πολύ σημαντικό για τον τόπο. Επιπλέον τα έργα του Αχελώου που βαλτώνουν τόσα χρόνια και έχουν κοστίσει σημαντικά ποσά στους Έλληνες πολίτες, απαιτούν πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση τους και πρέπει να τεθούν στις άμεσες προτεραιότητες της κάθε ελληνικής κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα έργο με εθνική εμβέλεια που διασφαλίζει ενεργειακά τη χώρα με χρήση ανανεώσιμων πηγών, εξοικονομώντας μεγάλα κεφάλαια για το κράτος, που σήμερα διατίθενται σε εισαγωγές αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος από γειτονικές χώρες ενώ παράλληλα μπορεί να αποτελέσει λύση στη μελλοντική ερημοποίηση του Θεσσαλικού κάμπου”.

Το επόμενο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε είχε σχέση με το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ. “ Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τρέξει στην κυριολεξία, τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013 προκειμένου να ολοκληρωθούν εγκαίρως και να μην μεταφερθούν στο νέο ΣΕΣ 2014-2020 χάνοντας σημαντικούς πόρους για νέα έργα των επόμενων χρόνων. Σήμερα το μοναδικό εργαλείο χρηματοδότησης και ανάπτυξης για την Ελλάδα αποτελεί το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ, αποτελώντας παράλληλα και μοναδική ελπίδα για την καταπολέμηση της ανεργίας. Προκειμένου λοιπόν να επιταχυνθεί τόσο η προκήρυξη όσο και η αξιολόγηση προτάσεων και φακέλων απαιτείται διεύρυνση των εμπλεκομένων φορέων ”.

Τέλος αναφέρθηκε στην φορολόγηση των ακινήτων: “Θεωρούμε πως υπάρχει μεγάλη αδικία στην φορολόγηση του «εμπορεύματος» των μηχανικών – κατασκευαστών που τους έχει μείνει απούλητο. Το εμπόρευμα αυτό, για εμάς τους μηχανικούς, είναι τα ακίνητα που λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν μείνει αδιάθετα. Το πρώτο πλήγμα για εμάς είναι η αδυναμία διάθεσης τους λόγω έλλειψης αγοραστικού κοινού. Το δεύτερο έρχεται με την φορολόγηση αυτών των ακινήτων που δεν μας αποδίδουν κάποιο έσοδο. Η στρέβλωση αυτή πρέπει να διορθωθεί άμεσα, γιατί πρόκειται για κατάφορη αδικία έναντι άλλων εμπορικών επιχειρήσεων των οποίων το απούλητο εμπόρευμα δεν φορολογείται”.

* Από την πλευρά των βουλευτών και των εκπροσώπων της Ν.Δ. εκφράστηκε σύμπλευση στα ζητήματα που τέθηκαν και εκφράστηκε η βούληση για επίλυσή τους, καθώς και η πρόθεση για συνεχή επαφή και συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος μέσα από προτάσεις και επισημάνσεις και από τις δύο πλευρές. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος, της Αντιπροσωπείας, των Ν.Ε. Τρικάλων και Καρδίτσας και επιστημονικών συλλόγων των μηχανικών καθώς και τα μέλη της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass