ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΘΕΣΜΟΣ

Εθνικό Κέντρο Διαπραγμάτευσης για την ελιά

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2014 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:49

Στον ρόλο ενός Εθνικού Κέντρου Διαπραγμάτευσης μεταξύ Εμπόρων και Παραγωγών για την εμπορία και την τιμή της ελιάς και του ελαιολάδου, προσανατολίζεται ο Δήμος Τεμπών, με αφορμή την τεράστια επιτυχία που είχε πέρυσι και που αναμένεται να έχει και φέτος η «Γιορτή Ελιάς» που πραγματοποιήθηκε στους Γόννους, με τη συμμετοχή όλων των γύρω χωριών του Δήμου Τεμπών.

Η Γιορτή Ελιάς, (που χρόνο με τον χρόνο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς προσελκύει κόσμο που έχει σχέση με τη διακίνηση του εθνικού καρπού, αλλά και δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τις ασθένειες και τα σχετικά με την καλλιέργεια της ελιάς, αφού ειδικοί επιστήμονες αναλύουν και δίνουν χρήσιμες συμβουλές στη διάρκεια ημερίδας που διοργανώνεται στον χώρο της γιορτής), προγραμματίζεται και φέτος από τον δήμο και τους τοπικούς φορείς, να γίνει κάπου στα μέσα Νοεμβρίου.

Για τον σκοπό αυτό το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο κοινοτικό κατάστημα Γόννων, ο δήμαρχος Κώστας Κολλάτος κάλεσε σε σύσκεψη φορείς και δημότες της περιοχής για την καλύτερη οργάνωση της 2ης Πανδημοτικής Γιορτής Ελιάς που θα γίνει στους Γόννους το αμέσως προσεχές διάστημα. Έγινε συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορέων που είχαν και την εμπειρία της περσινής διοργάνωσης, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν διάφορες απόψεις για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν, με κύριο στόχο τη συμμετοχή όλων ώστε ο θεσμός να διαδοθεί στο πανελλήνιο, όπως και η ποιότητα του παραγόμενου λαδιού στην ευρύτερη περιοχή, (Μακρυχώρι, Γόννοι, Εληά, Πουρνάρι, Ευαγγελισμός, Συκούριο, Οσσα), που σύμφωνα με έρευνες είναι η καλύτερη στη χώρα.

* Στη διερευνητική σύσκεψη, συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Τσεργάς και Σαΐτης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σίμος, η τοπική σύμβουλος Χαρούλα Τσιαπλέ, ο πρόεδρος ΜΕΣ-Λαογραφικού Βασίλης Καραβιδές, η Ο.Π. Πουρναρίου, παραγωγοί, τυποποιητές και άλλοι.

Χ.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass