Κ. Κολλάτος: «Τεράστιο το έλλειμμα αστυνόμευσης»

Δημοσίευση: 10 Νοε 2014 23:07 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:04

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Η τεράστια αγανάκτηση, ο θρήνος για την απώλεια ενός φιλήσυχου ανθρώπου, του 75χρονου Δημητρίου Σαμαρά  που έχασε τη ζωή του  από τα τραύματα  που του προκάλεσαν οι δράστες της ληστείας στο σπίτι του στα Αμπελάκια και η ελλιπής  αστυνόμευση έκαναν να ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης, για τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο, ο οποίος εκφράζοντας και το αίσθημα των δημοτών  έστειλε σήμερα  επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Δημοσίας Τάξεως  και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια και με κοινοποίηση στους βουλευτές του νομού, την Αστυνομική Διεύθυνση  Λάρισας και τα αστυνομικά τμήματα Περιφέρειας και Ραψάνης.

Ο δήμαρχοςΤεμπών στην επιστολή του σημειώνει ότι στα Αμπελάκια στις 24 Οκτωβρίου 2014 έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από παρόμοια περιστατικά σε άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα του δήμου Τεμπών.

Έρχεται το περιστατικό αυτό να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά το τεράστιο έλλειμμα  αστυνόμευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τεμπών. Ένας δήμος που εκτείνεται από τις παρυφές της Λάρισας μέχρι την Πιερία.

Και ο  κ. Κολλάτος στην επιστολή του σημειώνει: «Την ευθύνη της αστυνόμευσης στην περιοχή μας έχει το Α/Τ Περιφέρειας  που συνήθως έχει ένα περιπολικό ανά βάρδια με αρμοδιότητα όλο το Νομό πλην της πόλης της Λάρισας και το Α/Τ Ραψάνης το οποίο και δεν είναι επαρκώς επανδρωμένο και στερείται αξιόπιστου οχήματος.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν η παρουσία της αστυνομίας που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εκδήλωση εγκληματικών ενεργειών είναι ελλιπής έως και ανύπαρκτη.

Η Δημόσια ασφάλεια είναι αυτοτελές δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης αυτής της χώρας και άρα και οι Δημότες μας. Η αστυνομία είναι ένας από τους φορείς που καλείται να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ικανοποίηση του δικαιώματος αυτού, κάτι που σήμερα δεν γίνεται.

Ως Δημοτική αρχή κατανοούμε τον φόβο και την ανησυχία των Δημοτών μας.

Θεωρούμε ότι η αποτροπή και η πρόληψη είναι αποτελεσματικότερη από την εκ των υστέρων αντιμετώπιση.

Και ο δήμαρχος Τεμπών καταλήγει στην επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης  και Προστασίας του πολίτη:

«Στην κατεύθυνση αυτή ζητούμε την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής μας.

Είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε πρωτοβουλία των αρμόδιων υπηρεσιών και πρόθυμοι να βοηθήσουμε παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass