ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΛΗΓΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Ακόμη 13 ώρες…

Δημοσίευση: 12 Νοε 2014 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:08

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται στην Κοιλάδα των Τεμπών ο καθιερωμένος έλεγχος των συστημάτων βραχοπροστασίας που εντάσσεται στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου που διεξάγει η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», για την καλύτερη ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Όπως είναι γνωστό «το πρόγραμμα Τακτικής Συντήρησης των συστημάτων βραχοπροστασίας που έχουν εγκατασταθεί στην Κοιλάδα των Τεμπών προβλέπει δύο ελέγχους το χρόνο, οι οποίοι πραγματοποιούνται από την εξειδικευμένη ελβετική εταιρεία GEOTEST κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, ενώ οι εργασίες που εκτελούνται στα Τέμπη περιλαμβάνουν την αποκόλληση των ασταθών βράχων με μηχανικά μέσα αλλά και χειρονακτικά – το ξεσκάρωμα δηλαδή, την σταθεροποίηση βράχων με την χρήση μεγάλων καρφιών (μήκους 5 μέτρων) και αγκυρίων, την χαρτογράφηση των πρανών κατά τη διάρκεια της αποκόλλησης, την εγκατάσταση των προστατευτικών φρακτών και διχτύων και, τέλος την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Στις εργασίες, οι οποίες ξεκίνησαν προχθές Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν σήμερα Τετάρτη συμμετέχουν περίπου 40 άτομα, εκ των οποίων 8 αναρριχητές (3 Ελβετοί και 5 Έλληνες), ενώ χρησιμοποιήθηκαν και διάφορα μηχανήματα όπως, τσάπες, γερανοί, καλαθοφόρα, φορτωτές, φορτηγά κλπ. Επικεφαλής των εργασιών ήταν ο Γερμανός Γενικός Διευθυντής της Τεχνικής Διεύθυνσης της εταιρίας Άρνιμ Μπέργκερ και ο πολιτικός μηχανικός, στέλεχος της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» Κώστας Καλογήρου. Παρούσα, κατά την διάρκεια των εργασιών, οι οποίες ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται στις 8μ.μ. είναι και η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρίας Ειρήνη Ζαβρίδου.

Να σημειωθεί πως η μετακίνηση των οχημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, γίνεται από εναλλακτικές διαδρομές, ενώ μετά τις 8 το βράδυ, η κυκλοφορία στην κοιλάδα επιτρέπεται. Έτσι τα φορτηγά αυτοκίνητα κινούνται μέσω της Εγνατίας οδού, τα επιβατικά μέσω της Ελασσόνας (Αγ. Δημητρίου), καθώς στο παραλιακό οδικό δίκτυο (Αγιόκαμπος) εκτελούνται εργασίες. Από τα μέτρα εξαιρούνται οι κάτοικοι της περιοχής, όπως και οι μεταφορές.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass