Ο Ντίνος Διαμάντος για τους σχολικούς φύλακες

Δημοσίευση: 14 Νοε 2014 18:23 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:13

Με αφορμή το θέμα των σχολικών φυλάκων ο επικεφαλής της «Νέας Λάρισας» και δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Ντίνος Διαμάντος σε πρότασή του προς τον δήμαρχο Λάρισας, σημειώνει τα εξής: «Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε το θέμα των σχολικών φυλάκων με αφορμή την άσκηση ή μη, της έφεσης από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων. Η νομική άποψη, όπως τελικά εκτέθηκε από όλες τις πλευρές – και από τον εκπρόσωπο των σχολικών φυλάκων- είναι ότι, η μη άσκηση έφεσης ανοίγει το δρόμο σε 30 μέρες για την τελική κατοχύρωση και αμετάκλητη εκτελεστότητα της απόφασης δικαστηρίου που πέτυχαν οι εργαζόμενοι. Η πράξη όμως αυτή, είναι και παράβαση καθήκοντος από την πλευρά σας.

Θυμίζω ότι, στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης θητείας που είχε τεθεί το θέμα της απόλυσης των σχολικών φυλάκων, με πρόταση του τ. Δημάρχου και απόφαση του ΔΣ πέρασε απλά ένα ψήφισμα συμπαράστασης. Ήμουν παρών και τοποθετήθηκα τότε. Επαναλαμβάνω και σήμερα, την πρόταση που είχα καταθέσει και η υλοποίηση της οποίας  πιστεύω ότι, ουσιαστικά και νομότυπα βοηθά στην ενέργεια από την πλευρά σας να μην ασκήσετε έφεση.

«Ο θεσμός του σχολικού φύλακα δεν έχει μονοδιάστατη οικονομική αναφορά, όπως έτσι την είδαν οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι. Για τη Νέα Λάρισα ο σχολικός φύλακας επιτελεί ένα σημαντικό και αναντικατάστατο έργο. Πιστεύουμε ότι, η άμεση επικοινωνία με την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολικού φύλακα, μέσα από την καθημερινή ζεστή επικοινωνία δίνει τη σιγουριά στους γονείς για τα παιδιά τους. Ειδικά σήμερα που οι κίνδυνοι είναι πολλαπλοί και μπροστά στην πόρτα μας.

Δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μία απρόσωπη φύλαξη ιδιωτικοποίησης. Εμείς βλέπουμε πρώτα τον κοινωνικό ρόλο του σχολικού φύλακα ως ένας κρίκος στην εκπαιδευτική αλυσίδα. Βλέπουμε και το ρόλο του φύλακα που στη γειτονιά και τη συνοικία γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Η Νέα Λάρισα θα εξασκήσει κάθε νομικό μέσο απέναντι σε ανάλγητη πολιτική και συναρμόδιους υπουργούς που αφήνουν έκθετα και έρμαια τα σχολικά κτίρια που είναι περιουσία του Λαρισαϊκού λαού.

Σε κάθε περίπτωση, με τη Νέα Λάρισα οι σχολικοί φύλακες θα είναι στη θέση τους επιτελώντας το σημαντικό έργο τους».           Στα πλαίσια αυτά λοιπόν σας καλώ και σας προτείνω: Με την πολιτική ευθύνη σας απέναντι στους δημότες και, με την ευθύνη που απορρέει μέσα από τις, εκ του νόμου, αρμοδιότητές σας για: «να προασπίσετε τα τοπικά συμφέροντα, να διασφαλίσετε την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και να ασκήσετε τα καθήκοντά σας με γνώμονα την αρχή της αποτελεσματικότητας» (* Ν.3852/2010 άρθρο 58).

«Να μην σας καταλογίσουν βαριά αμέλεια» (*Ν.3852/2010 άρθρο 58 παρ. 5). Να ασκήσετε εσείς ως Δήμαρχος αλλά και, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι(* Ν.3852/2010 άρθρο 58 παρ. 6), κάθε ένδικο μέσο απέναντι στους υπεύθυνους συναρμόδιους Υπουργούς που ασκούν την εκτελεστική εξουσία και, σε όσους με την ψήφο τους νομοθετούν και, στηρίζουν τις πολιτικές αυτές να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη.

Διότι, με την «κατ’ αναγκασμό εφαρμογή πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση» που περιλαμβάνει την άκριτη και αδικαιολόγητη απόλυση των σχολικών φυλάκων, την απαγόρευση προσλήψεων, τη μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι υπεύθυνοι: Για την διακινδύνευση πιθανών κλοπών, φθορών και καταστροφής της Δημοτικής περιουσίας των σχολικών κτιρίων.

Για τη διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Για την πιθανή φθορά και καταστροφή ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας πέριξ των σχολικών κτιρίων από πιθανές κακόβουλες ενέργειες που θα ξεκινήσουν μέσα από τα αφύλακτα σχολικά κτίρια και, θα έχουν επακόλουθο και, την πιθανή διασάλευση της κοινής ησυχίας αλλά, και της αρμονίας της κοινωνικής ζωής των κατοίκων πέριξ των σχολικών κτιρίων.

 

Με την κίνηση αυτή θεωρώ ότι, μέχρι να τελεσιδικήσει το ένδικο μέσο που θα ασκήσετε, διευκολύνεστε στην πολιτική και νομική στήριξη του θέματος των σχολικών φυλάκων χωρίς επιπτώσεις» καταλήγει ο κ. Διαμάντος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass