Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το χέρι του Αγίου Νεκταρίου στη Λάρισα

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2015 18:03

 

 

Το χέρι του Αγίου Νεκταρίου θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, από την Τρίτη 22 έως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο των εορτασμών, για τα 50 χρόνια (1965-2015) από τα εγκαίνια του ναού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρόπολης: « Η πόλη της Λάρισας και ο μητροπολιτικός ναός θα υποδεχτούν, από την Αίγινα, το χαριτόβρυτο Χέρι του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 7μ.μ. Ο πολύτιμος αυτός πνευματικός θησαυρός της Ορθοδοξίας θα παραμείνει στον ναό μας, ως και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και θα λάβουν χώρα πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις και ιερές ακολουθίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 22 Σεπτεμβρίου,- 6.30μ.μ. υποδοχή Τιμίας Χειρός Αγίου Νεκταρίου από την Αίγινα στην Πλατεία Αλόγου, από τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό με επικεφαλής τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, κ. ΙΓΝΑΤΙΟ. -7μ.μ. Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Σεπτεμβρίου(Σύλληψη Τιμίου Προδρόμου),- 7-9.30π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία -12μ. Παράκληση Αγίου Νεκταρίου -6μ.μ Εσπερινός και Χαιρετισμοί Αγίου Νεκταρίου, -9μ.μ ΑΓΡΥΠΝΙΑ (Μικρό Απόδειπνο-Όρθρος-Θεία Λειτουργία).

ΠΕΜΠΤΗ 24 Σεπτεμβρίου (Σύναξη Παναγίας Μυρτιδιώτισσας- Αγίας Θέκλης-Αγίου Σιλουανού Αθωνίτου) -7-9.30π.μ. όρθρος και θεία λειτουργία -12μ. Παράκληση αγίου Νεκταρίου -6.30μ.μ. μέγας αρχιερατικός εσπερινός στα ερείπια της αρχαίας Βασιλικής του Αγίου Αχιλλίου, όπου και ο τάφος του, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Σεπτεμβρίου-7-9π.μ. όρθρος και θεία λειτουργία -12μ. Παράκληση αγίου Νεκταρίου. -6μ.μ. εσπερινός και αγιασμός -9μ.μ. αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ. Ιγνατίου(Μικρό Απόδειπνο-Όρθρος-Θεία Λειτουργία).

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου (Μετάσταση Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου) -7-9.30π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία -12μ. Παράκληση Αγίου Νεκταρίου-5μ.μ Εσπερινός και παράκληση Αγίου Νεκταρίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου (Α΄ Λουκά)-7-10.30π.μ. Όρθρος και θεία λειτουργία -6μ.μ. Ευχέλαιο και Παράκληση Αγίου Νεκταρίου -9μ.μ. Μικρό Απόδειπνο και Χαιρετισμοί Αγίου Νεκταρίου, χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, κ. Ιγνατίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου-7-9π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία-12π.μ. Παράκληση αγίου Νεκταρίου, -6μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση αγίου Νεκταρίου -9μ.μ. Μικρό Απόδειπνο και Χαιρετισμοί αγίου Νεκταρίου -11μ.μ. Αναχώρηση Τιμίας Χειρός Αγίου Νεκταρίου για το μοναστήρι του στην Αίγινα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass