Στενή συνεργασία δήμου - φροντιστών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2015 17:46

Ο συντονισμός των δράσεων και των ενεργειών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που λειτουργεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, ο Δήμος Λαρισαίων σε στενή συνεργασία με τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της πόλης, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και εκπροσώπων των θεσμικών συλλόγων των φροντιστηρίων.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο γραφείο του δημάρχου, αφού έγινε αποτίμηση των αποτελεσμάτων της συνεργασίας κατά την περσινή χρονιά, συζητήθηκαν οι περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας. Ο κ. Καλογιάννης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων, για τη στήριξη και τη συμμετοχή στην όλη προσπάθεια, που στοχεύει στην ενίσχυση των αδύνατων ομάδων της τοπικής κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι όπως πέρσι έτσι και φέτος, φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών του Δήμου, θα διαθέσουν θέσεις στα τμήματά του για μαθητές που επελέγησαν πέρσι, μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. Πέρσι ωφελήθηκαν από τη συγκεκριμένη δράση 80 μαθητές και φέτος ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τους 100.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Χρήστος Βλούχος, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών κ. Βασίλης Κροντήρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κεντρικής Ελλάδας κ. Φανή Καράτζιου και η γενική γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Λάρισας κ. Πόπη Ρεβήσιου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου κ. Ευθ. Ζιώγα και η κοινωνική λειτουργούς της υπηρεσίας κ. Κερ. Δαλακώνη.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Λαρισαίων για την επιλογή παιδιών

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1.       Οικονομικά κριτήρια - το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα των οικογενειών να μην υπερβαίνει τις 8.000 e.

2.       Κοινωνικά κριτήρια - θα δοθεί προτεραιότητα σε μονογονεικές οικογένειες, πολύτεκνους , γονείς με αναπηρία κ.α. μετά από διερεύνηση και εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.       Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία) .

2.       Δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2014.

3.       Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2014.

4.       Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

5.       Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνει η υπηρεσία ότι θεωρείται απαραίτητο( διαζύγιο, γνωμάτευση αναπηρίας αρμόδιας επιτροπής , συμβόλαιο ενοικίου κ.α.)

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στην διεύθυνση Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α 3ος όροφος, από 24 Αυγούστου 2015 έως 15 Σεπτεμβρίου 2015, όλες τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. . Πληροφορίες κα. Δαλακώνη Κερασία τηλ. 2410-680220.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass