Σύμπνοια και κοινή προσπάθεια για τον Δήμο Αγιάς

Δημοσίευση: 02 Ιαν 2014 13:27 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:18

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

«Το νέο έτος να μας φέρει ότι ποθούμε, υγεία, δύναμη, ευτυχία. Να μας κάμει να θωρακιστούμε μπροστά στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε επιβουλής ενάντια στη χώρα μας. Να μας δώσει το σθένος ν’ αγωνιστούμε στα επόμενα χρόνια για την ευημερία και την προκοπή του τόπου μας. Να μας δώσει, επιτέλους, τη δυνατότητα της σύμπνοιας και της κοινής προσπάθειας για την ανάπτυξη του Δήμου μας».

Μ’ αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας καλωσόρισε το 2014 στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων στην Αγιά αμέσως μετά το πέρας του όρθρου, της θείας λειτουργίας και της δοξολογίας που με κάθε επισημότητα τέλεσαν ο αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δρόσος και ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής.

Ο κ. Γκουντάρας, αισθανόμενος, όπως τόνισε, την ανάγκη και την υποχρέωση να το κάνει, εξέφρασε, από τη μια, τις ευχαριστίες του προς όλους τους συνδημότες του γιατί στα χρόνια που πέρασαν, αφότου ανέλαβε το δύσκολο έργο του ως επικεφαλής του Δήμου, τον στήριξαν, όπως υπογράμμισε, με τη συμπαράστασή τους και, από την άλλη, ευχήθηκε «συνέχιση, με δύναμη, υγεία, και προπάντων με καθαρή συνείδηση, του αγώνα για την προκοπή του τόπου».

«Το 2013, που μόλις πριν λίγες ώρες μας άφησε, ήταν ένα έτος απ’ τα πιο σκληρά και επώδυνα, που έζησε ποτέ η χώρα μας» είπε επίσης και συνέχισε «Ένα έτος το οποίο χρωματίστηκε με την κατάρα του πολιτισμού μας. Ούτε η πιο απαισιόδοξη φαντασία δεν θα μπορούσε να συλλάβει το ότι στον 21ο αιώνα από τη γέννηση του Θεανθρώπου, στην κορύφωση της τεχνολογίας και της επιστήμης, η λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης θα έφερνε τέτοια και τόσα δεινά στην ανθρωπότητα. Ανεργία πρωτόγνωρη κι ανεπίτρεπτη. Σπίτια δίχως θέρμανση και φωτισμό, φτώχεια, ανέχεια, απελπισία και τόσα άλλα μελανά σημάδια του τεχνολογικού μας πολιτισμού. Κι ο υπήκοος του 21ου αιώνα ζει πλέον μ’ ένα απέραντο γιατί. Η κρίση αυτή επόμενο ήταν να χτυπήσει και ‘μας. Τον Δήμο μας, την επαρχία μας, τους ανθρώπους του μόχθου, της πρωτογενούς παραγωγής πάνω στην οποία στηρίζεται η οικονομία της χώρας μας. Δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να σας το θυμίζω. Είμαι, όμως, υποχρεωμένος να το αναφέρω. Το ξέρετε όλοι σας ότι κάναμε, και εξακολουθούμε να κάνουμε, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να στηρίξουμε τον τόπο μας. Να δώσουμε ανάσα και ελπίδα σ’ όλους τους δημότες, κυρίως σ’ εκείνους, που ενώ είχαν ελάχιστα, τα έχασαν κι αυτά. Να δώσουμε στήριξη στους συμπολίτες μας, που έφτασαν στην έσχατη εξαθλίωση χωρίς οι ίδιοι να φταίνε. Να δώσουμε την ελπίδα σε όλους ότι μπορούμε ν’ αντισταθούμε στους αδηφάγους νόμους της αγοράς. Εμείς θ’ αντιτάξουμε τον πολιτισμό μας, την πίστη μας στις αξίες μας, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας, την εργατικότητά μας, το σθένος μας. Και είναι βέβαιο ότι και τούτη τη φορά θα βγούμε νικητές. Το επιβάλλει και το φωνάζει η ιστορία του τόπου μας. Αγαπητοί μου συμπολίτες, τούτη τη μέρα, την πρώτη του νέου χρόνου, θέλω να σας στείλω ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα ελπίδας και δύναμης. Μπορούμε, με σύμπνοια, με κοινή προσπάθεια, με αγωνιστική και ελπιδοφόρα διάθεση, να βγούμε απ’ την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Φτάνει μόνο να το πιστέψουμε. Φτάνει να γίνει συνείδηση σ’ όλους μας ότι, αν παραμερίσουμε τις αδυναμίες και τα πάθη μας, αν κάνουμε την αυτοκριτική μας, μπορούμε να γίνουμε ρυθμιστές της πορείας μας. Προσθέτω, λοιπόν, στις δικές σας ευχές και τις ευχές όλης της Δημοτικής Αρχής. Εύχομαι σ’ όλους σας υγεία, ευτυχία και ειρήνη. Καλή χρονιά».

Εν συνεχεία, στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» του Πνευματικού Κέντρου του ναού, ο δήμαρχος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον πρόεδρο αυτού κ. Ιωάννη Αργυρούλη και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς κ. Γεώργιος Κούκας αντάλλαξαν ευχές με πολίτες.

Στη δοξολογία παρέστησαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Σμυρλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Γιαννουλέα, Θεόδωρος Σουλιώτης, Βασίλειος Καψάλης και Αντίγονος Βατζιάς.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass