ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τιμάται ο Άγιος Ιωάννης στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2014 0:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:19
  
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Και φέτος με την παρουσία του θα τιμήσει τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον Τύρναβο, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.
Πρόκειται για την πιο παλιά και την πλέον ιστορική ενορία του Τυρνάβου η οποία για ένα διάστημα υπήρξε και έδρα της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.Ο Τύρναβος, είναι μια πόλη η οποία έχει ιδιαίτερα μεγάλη θρησκευτική ιστορία. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε κάθε γωνιά της πόλης του Τυρνάβου, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο υπάρχει και μια εκκλησία. Άλλοτε πιο παλιά, άλλοτε νεότερη. Το θρησκευτικό συναίσθημα των Τυρναβιτών είναι έντονο.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετά την καταστροφική φωτιά που έκαψε τον Άγιο Ιωάννη στις 25 Ιανουαρίου του 2010 ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος προσωπικά, αλλά και ως Μητρόπολη ήταν εκείνος που έβαλε σημαντικό οικονομικό ποσό για την αναστήλωση της εκκλησίας. Τον μητροπολίτη ακολούθησαν χιλιάδες πιστοί του Τυρνάβου αλλά και απ’ όλη τη χώρα έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ιστορικός ναός να αναστηλωθεί και να δοθεί και πάλι στους πιστούς.
Επίσης σημαντικό έργο σε όλη αυτή την προσπάθεια έκανε και ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Παπαϊωάννου και το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των πιστών ώστε μετά την αναστήλωση ήδη με προσφορές άρχισε και η αγιογραφία του ναού, από τους γνωστούς αγιογράφους Βασίλειο και Δημήτριο Τζιμούλη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
Φέτος, σύμφωνα με το πρόγραμμα, τη Δευτέρα παραμονή της γιορτής στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα.
Την Τρίτη, ανήμερα του Αγίου Ιωάννη, θα πραγματοποιηθεί όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλης.
Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, στο προαύλιο του ναού θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς χορευτικά συγκροτήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου υπό την επιμέλεια της χοροδιδασκάλου κ. Άννας – Μαρίας Τρίγκα και στη συνέχεια θα δοθεί δεξίωση στην αίθουσα του ενοριακού πνευματικού κέντρου της εκκλησίας.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass