ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο Τύρναβος τίμησε τον Αγιο Ιωάννη

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2014 0:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:22
  
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου Τυρνάβου, στην ομώνυμη συνοικία της πόλης.
Κάθε χρόνο του Αγίου Ιωάννη από τον ιερέα πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Παπαϊωάννου και το εκκλησιαστικό συμβούλιο σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης, πέρα από το εκκλησιαστικό τελετουργικό πραγματοποιούνται και πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς.
Προχθές το απόγευμα τελέστηκε εσπερινός και αρτοκλασία παρουσία πλήθους κόσμου.
Χθες το πρωί εψάλη πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Τον θείο λόγο κήρυξε και έκανε αναφορά για τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και τη σπουδαιότητα της χθεσινής γιορτής ο ίδιος ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.
Μετά τη θεία λειτουργία ο ιερέας π. Γεώργιος και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου παρέθεσαν δεξίωση στο πνευματικό κέντρο της ενορίας.
Χθες παραδοσιακούς χορούς χόρεψε το εφηβικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου με χοροδιδάσκαλο την κ. Άννα – Μαρία Τρίγκα .
Η ενορία του Αγίου Ιωάννη είναι η πιο παλιά και η πλέον ιστορική ενορία του Τυρνάβου η οποία για ένα διάστημα υπήρξε και έδρα της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.
Ο Τύρναβος, είναι μια πόλη η οποία έχει ιδιαίτερα μεγάλη θρησκευτική ιστορία. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε κάθε γωνιά της πόλης του Τυρνάβου, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο υπάρχει και μια εκκλησία. Άλλοτε πιο παλιά, άλλοτε νεότερη. Το θρησκευτικό συναίσθημα των Τυρναβιτών είναι έντονο.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετά την καταστροφική φωτιά που έκαψε τον Άγιο Ιωάννη στις 25 Ιανουαρίου του 2010 ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος προσωπικά, αλλά και ως Μητρόπολη ήταν εκείνος που έβαλε το σημαντικό χρηματικό ποσό για την αναστήλωση της εκκλησίας. Τον μητροπολίτη ακολούθησαν χιλιάδες πιστοί του Τυρνάβου αλλά και απ’ όλη τη χώρα έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ιστορικός ναός αναστηλώθηκε και τώρα αγιογραφείται.
Στις διήμερες εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος, ο πρώην υφυπουργός κ. Στέλιος Ροντούλης, η πρώην δήμαρχος Αμπελώνα κ. Αναστασία Ψύρρα, ο τέως δήμαρχος Τυρνάβου κ. Δημήτριος Νασίκας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Ζώης, οι αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Νταβαρούκας, Δημήτρης Χαλούλης, Λάμπρος Βλιώρας, οι πρόεδροι των Οργανισμών του Δήμου, Μέριμνας κ. Απ. Γκανάτσιος, ΚΕΔΗΤ κ. Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι, Μουσικής Σχολής κ. Μιχ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τυρνάβου κ. Αντώνης Λιάνος, το στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Ζήσης Παρλίτσης, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass