ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 400 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΕΣ

Ξεμπλοκάρουν τα έργα στα Τέμπη

* Δέσμευση Χρυσοχοίδη να επανεξετάσει το θέμα του κόμβου στη Ραψάνη

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2014 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:47
Του Γιώργου Ρούστα
Φωτ. Ν. Σιούμκας
 «Δεν υπάρχει καμία ουσιώδη μεταβολή στο κόστος των διοδίων στην περιοχή σας και γενικά η τιμολογιακή πολιτική δεν παρέκκλινε από τις προβλεπόμενες συμβάσεις. Αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι ότι γίνονται επενδύσεις στη χώρα μας και με αυτές η εθνική μας οικονομία θα πάει μπροστά».
Με τον... διπλωματικό αυτό τρόπο σχολίασε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την περιοχή των Τεμπών, όπου βρέθηκε για να επιθεωρήσει την πορεία των εργασιών στις σήραγγες του «Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου», τις διαχρονικές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τις τιμές των διοδίων. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε την επανέναρξη των εργασιών στο πιο αιματοβαμμένο τμήμα του εθνικού δρόμου της Ελλάδας, εκείνο της διέλευσης από τα Τέμπη μέχρι τη Σκοτίνα, μετά και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κατασκευάστριας εταιρίας. Χθες η Εταιρία προέβλεψε ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από 18 μήνες, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν εκ νέου τα έργα (και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα) και εφόσον δεν υπάρξουν νέα προβλήματα στη ροή της χρηματοδότησης.
Όσον αφορά στο πάγιο αίτημα των παραλιακών περιοχών του νομού, για δημιουργία ολοκληρωμένου κόμβου στη Ραψάνη (η υπάρχουσα μελέτη προβλέπει ημικόμβο), ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να εξέρχονται του κλειστού αυτοκινητοδρόμου προς τα παράλια και από τα δύο ρεύματα, ο κ. Χρυσοχοΐδης το χαρακτήρισε «δίκαιο» και δεσμεύτηκε να το εξετάσει άμεσα με τις υπηρεσίες του.
Ο ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Περισσότερο στην αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσει στη χώρα και στον νομό Λάρισας το έργο των σηράγγων στα Τέμπη και λιγότερο στην οικονομική επιβάρυνση των οδηγών από τους σταθμούς διοδίων, στάθηκε στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της ενημέρωσης που είχε από τα στελέχη της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι «η Ελλάδα της κρίσης σταμάτησε το έργο τον Μάιο του 2011 και σήμερα η επανέναρξη των εργασιών σηματοδοτεί την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Ένα έργο που κοστίζει 1 δις ευρώ, εκ των οποίων μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 750 εκατ ευρώ, και το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα καταστήσει την Ελλάδα κόμβο μεταφορικό και αναπτυξιακό για τη Μέση Ανατολή και την ΝΑ Ευρώπη. Είναι ένα έργο που απασχολεί σήμερα 600 εργαζόμενους, ενώ μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα έχουν προσληφθεί άλλα 400 άτομα. Αυτή η εξέλιξη είναι σημαντική, καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων προέρχεται από τη γύρω περιοχή, από τον νομό σας και η απασχόλησή τους θα τονώσει την τοπική οικονομία. Εξάλλου με την επανέναρξη των εργασιών, κι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι θα ανασάνουν οικονομικά. Με τέτοιες επενδύσεις σαν χώρα θα αντιμετωπίσουμε την ανεργία των νέων και θα βγούμε από την κρίση. Είναι ένα έργο που πρέπει να στηρίξουν όλοι» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοίδης.
Ο ΚΟΜΒΟΣ ΡΑΨΑΝΗΣ
Σχολιάζοντας σχετικό αίτημα που επανέλαβε ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος για τη δημιουργία ολοκληρωμένου κόμβου στη Ραψάνη (και όχι ημικόμβου που προβλέπει η υπάρχουσα μελέτη), ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το αίτημα «λογικό» και δεσμεύτηκε να το εξετάσει με τις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου. «Το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά κατασκευαστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Να σημειωθεί πως σήμερα το έργο είναι ολοκληρωμένο σε ποσοστό 75% και είναι το πιο προχωρημένο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο έργο σε αυτοκινητόδρομο με παραχώρηση που είναι σε κατασκευή. Το έργο της παράκαμψης Τεμπών και Πλαταμώνα αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία αρχές καλοκαιριού του 2015.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass