ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΥΣ

Κηδεύτηκε σήμερα ο Κώστας Νάκας

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2014 16:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:52

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, σε ηλικία 69 ετών, και μετά από σύντομη και άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο μεγαλύτερος σα­ρακατσάνος τραγουδιστής, μια εμβληματική μορφή της σαρακατσάνικης παράδοσης, αλλά και γενικότερα της παράδοσης του τόπου μας, ένας αυ­θεντικός ερμηνευτής του σαρακατσάνικου τραγουδιού, ο Κώστας Νάκας.

Υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς και γνήσιους ερμηνευτές της δημοτικής μας παράδοσης και, μάλιστα, ήταν ο πρώτος που τραγού­δησε επαγγελματικά το σαρακατσαναίικο τραγούδι. Ο θάνατός του έχει προκαλέσει τον θρήνο σε όλους τους απανταχού Σαρακατσαναίους και, ιδίως, στην περιοχή της Αγιάς απ’ όπου και κατάγονταν.

Γεννημένος στην Πλασιά Αγιάς τον Μάρτιο του 1945, ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα το 1971 όπου και  έγραψε το πρώτο δισκάκι του. Το 1974 έκανε την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τον Παναγιώτη Μυλωνά. Ήταν άνθρωπος που αγαπήθηκε για την εκφραστική φωνή του, αλλά και για τον χαρακτήρα του. Στη δισκογραφία του συμπεριλαμβάνονται τέσσερις δίσκοι με δημο­τικά τραγούδια, δυο συμμετοχές σε δημοτικούς δίσκους με σαρακατσά­νικα τραγούδια, και δεκατέσσερις δισκογραφικές δουλειές αποκλειστικά με σαρακατσάνικα τραγούδια. Ήταν παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

Η κηδεία του έγινε στις 12 το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο Πετρούπολης Αθήνας και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων για να εκφράσουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass