ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Κάθοδος των κτηνοτρόφων στις Ευρωεκλογές

* ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΦΕΤΑ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2014 1:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:54
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Την αυτόνομη κάθοδό τους στις ερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου ανακοίνωσαν και επίσημα χθες από τον Τύρναβο οι κτηνοτρόφοι. Απόφαση που χαιρετίστηκε θετικά από τους δεκάδες παρευρεθέντες κτηνοτρόφους του θεσσαλικού χώρου που βρέθηκαν χθες στον Τύρναβο συμμετέχοντας σε ευρεία σύσκεψη.
Όπως τονίστηκε από τους εκπρόσωπους Τύπου της υποψηφιότητας των κτηνοτρόφων κ. Μιχάλη Τζιότζιο και Γιάννη Γκρίνια, η πρωτοβουλία και η κάθοδός τους στις Ευρωεκλογές σκοπό έχει την προάσπιση των συμφερόντων τους και ως μία απάντηση προς το κράτος των Αθηνών ότι : «Δεν πάει άλλο, αφού μέχρι σήμερα έχουν γίνει ατελείωτες προσπάθειες από όλες τις κτηνοτροφικές οργανώσεις της χώρας με προτάσεις προς όλους τους αρμόδιους να βελτιωθεί η τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι».
Στην ανακοίνωσή τους επίσης οι κτηνοτρόφοι τονίζουν: «Έφτασε η ώρα να παλέψουμε και εμείς οι άνθρωποι της παραγωγής πολιτικά εφόσον δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή για το μέλλον μας. Δεν θα αφήσουμε πια να αποφασίζουν άλλοι για τη μοίρα μας και την πορεία μας.
Προσκαλούμε στο πλευρό μας όλους τους Έλληνες πολίτες που εκτιμούν τον αγώνα μας και μοιράζονται μαζί μας αυτό το άδικο καθεστώς της γραφειοκρατίας, της αβάσταχτης φορολογίας, της ανύπαρκτης υγείας και παιδείας, της μείωσης των εισοδημάτων, της τιμωρίας των ενεργών και παραγωγικών ανθρώπων και του ξεπουλήματος της αξιοπρέπειας της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών...».
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Εν τω μεταξύ, τα ζητήματα που αφορούν στον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής και της χώρας γενικότερα τέθηκαν επί τάπητος χθες το πρωί κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης. Βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν είναι η νέα ΚΑΠ, το ζήτημα της φέτας και το αγροτικό νομοσχέδιο.
 Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, οι κτηνοτρόφοι θεωρούν ότι η απόφαση για τη μετάταξη των κτηνοτρόφων και το άνοιγμα βιβλίων καθώς και τα πρόστιμα μαμούθ θα αποτελέσουν την ολοκληρωτική καταστροφή του πρωτογενούς τομέα και ιδιαιτέρως των κτηνοτρόφων παραγωγών.
Η απόφαση από την αρχή μέχρι το τέλος είναι εντελώς άδικη και ανέφικτη να πραγματοποιηθεί.
Οι κτηνοτρόφοι μετά από αρκετή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πρότειναν την παράταση για έναν χρόνο ώστε να γίνει εφικτός ο πραγματικός διάλογος, διότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες στον πρωτογενή τομέα και δεν είναι εφικτό για όλους τους κτηνοτρόφους να παρθεί μια και μόνο απόφαση.
Οι κτηνοτρόφοι και ειδικά οι ημιορεινοί και μετακινούμενοι δεν μπορούν να παραδίδουν κάθε μήνα τιμολόγια.
Για τους κτηνοτρόφους προτείνουν να ισχύσει η υποχρέωση να παραδίδουν τιμολόγια μόνο δύο φορές τον χρόνο και φυσικά τα πρόστιμα να είναι ανάλογα με τον ετήσιο τζίρο.
Η διαχείριση των βοσκοτόπων βρίσκεται σε πολύ κακό δρόμο. Οι κτηνοτρόφοι μόνο αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στα επόμενα χρόνια.
Η Γενική Συνέλευση χθες επικύρωσε πρόταση της διοίκησης σημειώνοντας ότι: «Προτείνουμε τη διαχείριση των βοσκοτόπων να την έχει μία και μόνο υπηρεσία διότι αποτελεί κομφούζιο η συνεννόηση των υπηρεσιών και μετάθεση των ευθυνών από τη μια υπηρεσία στην άλλη».
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ
Σε ό,τι αφορά στο μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει εδώ και καιρό για άλλη μια φορά χθες, τονίστηκε ότι για τον κτηνοτροφικό κόσμο το ζήτημα της φέτας δεν έχει τελειώσει για τη διεκδίκησή της ως μοναδικό Π.Ο.Π. προϊόν με τοπικές ιδιαιτερότητες. Πρέπει να έχει μόνο την ελληνική σφραγίδα όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως..
Το ξεπούλημα της φέτας αποτελεί αιτία πολέμου για τους κτηνοτρόφους. Ο υπουργός κ. Τσαυτάρης είναι ο μοναδικός επιστήμονας σε όλη τη χώρα που επιμένει ότι απόφαση του «κολεγίου των επιτρόπων» στις Βρυξέλλες για τον Καναδά αποτελεί επιτυχία για τη χώρα μας και βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση.
Για ό,τι προκύψει ας αναλάβει το βάρος της ευθύνης του για την ιστορία που θα τον γράψει με μαύρα γράμματα.
Αντίδραση επίσης υπήρξε και στην παρακράτηση 12% από την ενιαία ενίσχυση χωρίς τη συγκατάθεσή των κτηνοτρόφων.
* Τέλος αποφασίστηκε δυναμική κάθοδος και διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, όπου και θα θέσουν τα αιτήματά τους.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass