Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΑΚΟΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

Απαλλαχθήκαμε από τα χρέη, προχωράμε την ανάπτυξη

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2014 20:39 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:57
 
 
Απαντήσεις σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία του Δήμου Τύρναβου δίνει σήμερα με συνέντευξή του στην «Ε» ο δήμαρχος Τύρναβου κ. Νίκος Μαλάκος. Παράλληλα ο κ. Μαλάκος αναφέρεται στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα. Μια κρίση που επηρεάζει και τους συνδημότες του.
Σε ό,τι αφορά στην παράταξή του στο Δημοτικό Συμβούλιο σημειώνει με έμφαση πως είναι μια μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, απόλυτα ενωμένη και συμπαγής και ζητά τη στήριξη των συνδημοτών του ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και κοινωνικής προέλευσης μακριά από κομματικές καθοδηγήσεις.
Ο δήμαρχος Τύρναβου κάνει επίσης αναφορά στην αποπληρωμή όλων των χρεών του Δήμου από το 2006 μέχρι και το τέλος του 2012 ύψους 5.800.000 ευρώ και για μεγάλα έργα που γίνονται στο σύνολο του Δήμου ύψους 44.000.000 ευρώ.
Ολόκληρη η συνέντευξη του δημάρχου Τύρναβου κ. Νίκου Μαλάκου στην «Ε»:
 
Συνέντευξη στον Κώστα Τσόλα
* Κύριε δήμαρχε, την προηγούμενη φορά είχατε τη στήριξη ενός μεγάλου κόμματος, τώρα την επιδιώκετε ξανά;
- Κύριε Τσόλα, η παράταξή μας κατέρχεται στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως η μεγάλη, ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική παράταξη, με μοναδικό γνώμονα και συμφέρον την αέναη προσπάθεια για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Δήμου μας και την κατασκευή έργων υποδομής. Θέλουμε τη στήριξη όλων των συμπολιτών μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και κοινωνικής προέλευσης. Δεν καθοδηγηθήκαμε ποτέ από κόμματα ή κομματάρχες. Πιστέψαμε στον Δήμο Τυρνάβου και στο ανθρώπινο δυναμικό του και αυτούς θέλουμε συνοδοιπόρους μας στην ανανέωση της θητείας μας για τη συνέχεια των προσπαθειών μας.
* Πώς κρίνετε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, η κοινωνία υποφέρει και αντιδρά. Ως πότε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Πιστεύετε ότι η πολιτική των μνημονίων μπορεί να συνεχιστεί, να φέρει αποτέλεσμα;
- Η κοινωνία, η χώρα μας περνά την πιο δύσκολη στιγμή στη μεταπολεμική της ιστορία. Οι Έλληνες φθάσαμε στο αμήν και το βλέπουμε καθημερινά στην επαφή με τον κόσμο, τους δημότες μας, οι οποίοι νιώθουν ως μοναδικό αποκούμπι τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες. Μέσα σε αυτήν την αδηφάγα οικονομική πολιτική των μνημονίων που φαίνεται πως δεν οδηγεί πουθενά, ο Δήμος Τυρνάβου κατάφερε και συνεχίζει να καταφέρνει να ξεχρεώνει όλους τους πολίτες του, να πληρώνει τις υποχρεώσεις του και να αντικρίζει τους δημότες περήφανα και κατάματα.
* Η Αυτοδιοίκηση τι μπορεί να προσφέρει στον κόσμο μέσα σ΄ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία;
* Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό της οικονομικής και πολιτικής ανωμαλίας που διέρχεται η πατρίδα μας, η μόνη ελπίδα σωτηρίας και ανάκαμψης της κοινωνίας μας είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος, αυτός ο πανάρχαιος θεσμός, που βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο κάθε στιγμή.
Ο Δήμος Τυρνάβου απέδειξε και αποδεικνύει ότι αντεπεξέρχεται στην δύσκολη οικονομική συγκυρία με ευρωστία και νοικοκυροσύνη. Πληρώσαμε τα χρέη 5.800.000 ευρώ, τα νομικά μας πρόσωπα που έχουν το βάρος της κοινωνικής και εκπαιδευτικής μας πολιτικής έχουν ένα μικρό πλεόνασμα, ενώ η ΔΕΥΑΤ, παράλληλα με τη διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου, εκτελεί έργα υποδομής 22.000.000 ευρώ σε ολόκληρο το Δήμο μας. Μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να λύσει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, να τονώσει την τοπική οικονομία και να συμβάλει στην υπεραξία των τοπικών μας προϊόντων.
* Με ελάχιστες επιχορηγήσεις και πολύ δύσκολα οικονομικά, τι μπορεί να κάνει πια ένας δήμαρχος; Αξίζει πλέον τον κόπο να επιθυμεί κάποιος να εκλεγεί;
- Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε και να πορευτούμε στην πορεία της χώρας μας. Ο δήμαρχος που θα εκλεγεί αλλά και οι παρόντες θα πρέπει να εργάζονται σκληρά με περίσσια φροντίδα, με φειδώ στα έξοδα αλλά και με ευθυκρισία και ανιδιοτέλεια στην είσπραξη των εσόδων. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι χρήσιμη και όχι αρεστή. Να μην χαϊδεύει αυτιά, αλλά να νοιάζεται για το συλλογικό συμφέρον και πάνω απ’ όλα να υπάρχει ζωντάνια και όρεξη για δουλειά. Μόνον έτσι θα μπορεί ο αιρετός να αντιπαρέλθει τις αντιξοότητες της καθημερινότητας και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.
* Ποιο μεγάλο έργο της θητείας σας θεωρείτε ότι αποτελεί τη σφραγίδα σας, το αποτύπωμά σας στον Δήμο;
- Ξεκινήσαμε, έχοντας ως προτεραιότητα την αποπληρωμή των χρεών από το 2006 και εντεύθεν αλλά και την κατασκευή έργων υποδομής. Τρέξαμε, κοπιάσαμε, εξαντλήσαμε οργανωμένα κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ξεχρεώσει το σύνολο του χρέους μας και να εκτελούμε έργα σε όλο το εύρος του Δήμου μας - αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό σε Αμπελώνα, Βρυότοπο και Αργυροπούλι, αντιπλημμυρικά έργα σε Ροδιά και Δαμάσι, γέφυρα στο Δαμάσι, πλατείες σε Πλατανούλια και Τύρναβο, ηχοπετάσματα, ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου στον Τύρναβο, διανοίξεις οδών στον παλαιό Τύρναβο, κτίρια κοινωνικών δομών, όπως ΚΑΠΗ στον Τύρναβο και άλλα - συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ. Όλα τα έργα μας αλλά και οι μελέτες που η Τεχνική μας Υπηρεσία ετοιμάζει αποτελούν πρώτον έργα υποδομής και δεύτερον δίνουν αναπτυξιακή πορεία στον τόπο μας.
* Θέλετε να αναφέρετε τρεις παρεμβάσεις σας ως δήμαρχος που θεωρείτε τις σπουδαιότερες και άλλες τρεις που θα θέλατε, που σχεδιάζετε, να υλοποιήσετε εφόσον επανεκλεγείτε;
- Η φερεγγυότητα και αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου μας, η δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και παραρτήματος του ΙΚΑ και η διευκόλυνση και δημιουργία υποδομών σε όλους τους κτηνοτροφικούς οικισμούς. Κύριο και πρώτιστο μέλημά μας με την εκλογή μας θα είναι η πλήρης ολοκλήρωση της μελέτης της Νοτίου παρακάμψεως της πόλης του Τυρνάβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ασφαλτόστρωση καίριων σημαντικών αγροτικών οδών σε όλο το εύρος του Δήμου μας και η δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών για τη Δημοτική Κοινότητα του Αμπελώνα.
* Πώς κρίνετε τους συνυποψηφίους σας που έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα υποψηφιότητα ή και εκείνους που προαλείφονται;
-Την τελική κρίση την έχει πάντοτε ο λαός. Αυτός θα μας κρίνει όλους, ποιοι είναι στις επάλξεις των δημοτικών προβλημάτων και δεν εγκαταλείπουν ποτέ, ποιοι αγωνίζονται για το νοικοκύρεμα του Δήμου μας και ποιοι είναι παρόντες σε κάθε πρόβλημα του Δήμου μας.
* Κύριε δήμαρχε σας ευχαριστώ.
- Κι εγώ σας ευχαριστώ κ. Τσόλα που μέσα από τις φιλόξενες στήλες της «Ε» μου δώσατε τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με τους συνδημότες μου και να αναπτύξω τις θέσεις για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Τ.Α., τη χώρα γενικότερα αλλά και τον Δήμο Τυρνάβου ειδικότερα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass