Αναπλάσεις στις πλατείες του δήμου Τύρναβου

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2014 18:29 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:32

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Άρχισαν ήδη οι εργασίες για την πραγματοποίηση ενός σημαντικού έργου που αφορά την ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και πλατειών του Δήμου Τυρνάβου.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε τον περασμένο χρόνο από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Νίκο Μαλάκο και τον  εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας κ. Αντώνιο Καραμπίνη.  

Όπως έγραψε παλιότερα η «Ε»,το έργο περιλαμβάνει την αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και πλατειών εντός του  πολεοδομικού συγκροτήματος Τυρνάβου καθώς και χώρους εντός του οικισμού Πλατανουλίων του Τ. Δ. Δένδρων του Δήμου Τυρνάβου.

Τα εργοτάξια στις υπό κατασκευή πλατείες επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος συνοδευμένος  από  τους αντιδημάρχους κ. Λάμπρο Βλιώρα και Βαγγέλη Μουσιάρη,από τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Γερακίνη και στελέχη της εταιρίας που κατασκευάζει το έργο.

Στους παραπάνω χώρους άρχισαν εργασίες οδοποιίας όπου γίνονται αρχικά οι απαιτούμενες καθαιρέσεις σκυροδεμάτων μόνο στο Μεσοχώρι Τύρναβου. Επίσης θα γίνουν οι απαιτούμενες εκσκαφές σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους για τον καθαρισμό τους. Θα γίνει  η πλήρωση των χώρων με κηπαίο χώμα.

Θα γίνει  η τοποθέτηση κρασπέδων οδού και κήπου, καθώς επίσης  οι απαιτούμενες σκυροδετήσεις διαδρόμων–πεζοδρομίων-πεζοδρόμων.

Θα ακολουθήσει η κατασκευή των πέτρινων πεζουλίων. Θα γίνουν οι επιστρώσεις με ακανόνιστες χονδρόπλακες στους διαδρόμους- πεζοδρομία-πεζοδρόμοι.

Επίσης επιστρώσεις με ελαστικό δάπεδο ασφαλείας, η τοποθέτηση των οργάνων παιδικής χαράς, καθώς και η κατασκευή ξύλινης περίφραξης στις παιδικές χαρές.

Θα κατασκευασθούν οι ξύλινες πέργκολες στις θέσεις και θα τοποθετηθούν τα καθιστικά (παγκάκια).

Παράλληλα θα γίνει η τοποθέτηση των ιστών ηλεκτροφωτισμού και των φωτιστικών σωμάτων, η επίχωση του χώρων με αμμόχωμα για την φύτευση με γκαζόν.  Η τοποθέτηση του αρδευτικού συστήματος του χώρου πρασίνου.

Θα γίνει η σπορά του γκαζόν και φύτευση δένδρων.

  Το έργο είναι προϋπολογισμού 570.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass