ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ

Έργα ανάπλασης στον οικισμό Ρομά Τυρνάβου

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2014 21:02 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:42
 
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
 
Συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης δημοτικών χώρων στην περιοχή του οικισμού των Ρομά στον Τύρναβο. Έργο σημαντικό η ολοκλήρωση του οποίου θα δώσει τη δυνατότητα στους Ρομά του οικισμού να έχουν ελεύθερους χώρους αναψυχής και συνάντησης, ενώ μια ολόκληρη περιοχή η οποία μέχρι τώρα είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο αλλάζει όψη.
Παράλληλα αναμένεται να ασφαλτοστρωθούν και οι δρόμοι που διέρχονται τον οικισμό και είναι σε κακά χάλια ικανοποιώντας και ένα πάγιο αίτημα των αγροτών του Τυρνάβου που διαθέτουν κτήματα στην περιοχή.
Αναλυτικότερα, τα έργα περιλαμβάνουν τη βελτίωση της υποδομής τμημάτων δημοτικών οδών συνολικού μήκους δυόμισι χιλιομέτρων, τον ηλεκτροφωτισμό δρόμων μήκους ενός χιλιομέτρου, καθώς και τη δημιουργία χώρου πρασίνου στον οικισμό.
Πιο συγκεκριμένα, έγιναν οι απαιτούμενες εκσκαφές για την τοποθέτηση κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων και διαδρόμων και η κατασκευή των πεζοδρομίων του συγκεκριμένου δρόμου. Επίσης, θα γίνει το φρεζάρισμα του ασφαλτικού σκυροδέματος του σημερινού δρόμου συνολικού μήκους 1.650 μέτρων.
Στρώνονται με 3Α υπάρχοντες δρόμοι συνολικού μήκους 810 μέτρων. Στη συνέχεια θα ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι συνολικού μήκους 2.460 μέτρων εντός του οικισμού των Ρομά του Δήμου Τυρνάβου. Τέλος, θα γίνει η απαιτούμενη διαγράμμιση και σήμανση των δρόμων.
Σε μήκος δρόμου ενός χιλιομέτρου τοποθετήθηκαν 34 ιστοί ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα ώστε να είναι ασφαλέστερη η κυκλοφορία.
Έγιναν οι απαιτούμενες εκσκαφές για την τοποθέτηση των καλωδίων, φρεατίων, ιστών και οι απαιτούμενες σκυροδετήσεις.
Τοποθετήθηκαν τα πίλαρ ηλεκτροδότησης, και έγινε η τοποθέτηση των ιστών ηλεκτροφωτισμού και των φωτιστικών σωμάτων.
Επίσης, θα κατασκευαστεί πέτρινη βρύση.
Ήδη τοποθετήθηκαν όργανα παιδικής χαράς, καθώς επίσης παγκάκια, τραπεζόπαγκοι, ψησταριές και ξύλινη πέργκολα.
Τέλος, θα γίνει ο καθαρισμός του χώρου πρασίνου εμβαδού πέντε στρεμμάτων περίπου, καθώς και η επίχωση του χώρου, τοποθέτηση του αρδευτικού συστήματος του χώρου πρασίνου, η σπορά του γκαζόν και φύτευση θάμνων και δένδρων.
Η σύμβαση του έργου είναι προϋπολογισμού 790.000 ευρώ με τον ΦΠΑ. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία ΔΟΜΗ ΕΠΕ – Γιαννούκας Ηλίας και ΣΙΑ Ε.Ε.
Τον χώρο επισκέφθηκε προχθές ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος συνοδευμένος από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Βαγγέλη Μουσιάρη, τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Οικονομίας κ. Δώρα Γιουβρή και τον εκπρόσωπο της εταιρίας που πραγματοποιεί το έργο κ. Θεόδωρο Γιαννούκα, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass