ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Νέο αναψυκτήριο αποκτούν τα Δένδρα

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2014 13:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:48

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ένα σημαντικό έργο πολιτισμού, εξυπηρέτησης των πολιτών για τις κοινωνικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των κατοίκων των Δένδρων παίρνει σύντομα σάρκα και οστά μετά την  έγκρισή του προχθές βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο Τύρναβου. Ο λόγος για την κατασκευή του  νέου σύγχρονου αναψυκτηρίου των Δένδρων πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει  όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη με πολλούς ανθρώπους της πόλης να επιλέγουν τα Δένδρα για μόνιμη κατοικία.

Το έργο είναι προϋπολογισμού  377.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του  έργου γίνεται με δημοτικούς πόρους

Η μελέτη συντάχθηκε από  την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου.

Το έργο θα  γίνει στην κεντρική πλατεία του οικισμού των Δένδρων προκειμένου στη θέση του παλαιού αναψυκτηρίου  το οποίο θα κατεδαφιστεί να ανεγερθεί το νέο, με πολλαπλές χρήσεις.

Το νέο κτίριο θα αποτελείται από ισόγειο υπερυψωμένο κατά 0,80μ περίπου από το φυσικό έδαφος,  ημιυπόγειο φωτιζόμενο και αεριζόμενο και στέγη με κάλυψη κεραμοσκεπή.

Το εμβαδόν του ισογείου ανέρχεται σε 176 τ.μ. και του υπογείου συνολικά σε 183 τ.μ.

Παράλληλα κατασκευάζονται στεγασμένοι ημιυπαίθριοι χώροι με κεραμοσκεπή συνολικής επιφάνειας 60 περίπυου τ.μ.

 Η είσοδος στο χώρο του υπογείου γίνεται από άνετη εξωτερική  σκάλα στεγασμένη με κεραμοσκεπή.

Στο νέο κτίριο προβλέπεται να λειτουργήσει αναψυκτήριο για τις ανάγκες της περιοχής και στο ημιυπόγειο –ως χώρος κύριας χρήσης, αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων.

Η κατασκευή συντάχθηκε με αντισεισμικό κανονισμό κατά την κείμενη νομοθεσία. Είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα με οπτοπλινθοδομή η οποία στα εξωτερικά τοιχώματα θα είναι διπλή με μόνωση από εξηλασμένη πολυεστερίνη ακλουθώντας πλήρως τη συνταχθείσα μελέτη ΚΕΝΑΚ . Η κάλυψη είναι πλάκα με κεραμοσκεπή.

Για τις επιστρώσεις προβλέπονται κεραμικά πλακίδια, μάρμαρα σχιστόλιθοι κλπ.Τα σοβατίσματα και οι χρώσεις θα είναι κλασικού  τύπου.  Τα κάγκελα θα είναι ξύλινα. Προβλέπεται  επίσης πλήρης ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση  θέρμανσης – ψύξης - κλιματισμού-αερισμού και πυρόσβεσης . Νέα υδραυλική εγκατάσταση, είδη υγιεινής και πλήρη εγκατάσταση αποχέτευσης

Τέλος θα κατασκευαστεί πλήρης ξυλουργικός εξοπλισμός κουζίνας .

Μιλώντας χθες στην «Ε» μετά, την έγκριση του έργου από το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Τύρναβου κ. Νίκος Μαλάκος τόνισε: «Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός χρόνιου και πάγιου αιτήματος της κοινωνίας των Δένδρων, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ ένα δημοτικό αναψυκτήριο και ένα εντευκτήριο για την νεολαία του χωριού. Οι συνθήκες στο εώς τώρα αναψυκτήριο ήταν ακατάλληλες για μια τόσο οργανωμένη και αναπτυσσόμενη κοινωνία, όπως αυτήν των Δένδρων, μιας και ούτε χώρος ούτε σύγχρονο και λειτουργικό είναι.

Έτσι, ύστερα από απαίτηση ομόφωνη των κατοίκων, αποφασίστηκε η ανέγερση του ανωτέρου δημοτικού κτιρίου, μαζί με το εντευκτήριο για την νεολαία του χωριού, με δημοτικούς πόρους και με απώτερο σκοπό την κατασκευή ενός σύγχρονου, άνετου, ασφαλούς χώρου συγκέντρωσης και ψυχαγωγίας όλων των κατοίκων του χωριού αλλά και της δημιουργίας ενός άνετου και μοντέρνου εντευκτηρίου για τα νέα παιδιά, που σήμερα είναι αναγκασμένα να τριγυρίζουν στην πλατεία ή τον χειμώνα να παραμένουν στα σπίτια τους.

Αφουγκραζόμενη λοιπόν η Δημοτική Αρχή τα θελήματα και τις ανάγκες των κατοίκων, προχώρησε στην σύνταξη μιας σύγχρονης μελέτης και ο αμέσος χρονικό διάστημα προχωρά στην δημοπράτηση του έργου, ώστε σε αυτό το χρονικό διάστημα να δοθεί το έργο προς χρήση από το χωριό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass